Navigation

Echipa Social Impact Award 2018

Oana Țoiu

Curator Global Shapers Bucharest Hub

Oana conectează mai multe domenii, între care antreprenoriatul şi design-ul de politici publice, misiunea ei fiind să contribuie la un viitor mai bun. Face asta prin creşterea celor 2 fiice ale sale şi a ideilor cu impact. Este curatorul comunităţii Global Shapers din Bucureşti şi este membru în bordul de conducere al The Entrepreneuship Academy. Oana a ocupat poziţia de Secretar de Stat, unde a coordonat implementarea legii economiei sociale şi a regândit sistemul politicilor publice într-o perspectivă centrată pe cetăţeni. A pus umărul la dezvoltarea afacerii sociale Mesteshukar ButiQ, premiată de Comisia Europeană ca una dintre cele 10 idei de inovare socială de includere în muncă şi a fost nominalizată de revista Foreign Policy ca unul dintre cei “101 oameni care schimbă România”. Oana se dedică personal facilitării dialogului şi a generării de oportunităţi între diferite părţi ale societăţii, catalizând munca activiştilor, antreprenorilor sociali, şcolilor şi organizaţiilor, astfel încât fiicele ei să nu trăiască într-o lume divizată.

 

Corina Angelescu

Coordonator Național SIA 2018 și Learning Designer @ Universitatea Alternativă

Corina Angelescu este antreprenor social și Learning Designer în echipa Universității Alternative, unde coordonează diverse programe pentru tinerii pasionați de învățare și educație și dezvoltă strategia pe termen mediu și lung a organizației. În ultimii 5 ani a fost implicată activ în mediul organizațiilor studențești, unde a avut ocazia să coordoneze diferite echipe și să își dezvolte experiența în managementul echipelor și în managementul strategic. Începând cu 2016, Corina este parte din echipa Social Impact Award, unde își dezvoltă pasiunea pentru antreprenoriat social, dezvoltând comunități de tineri antreprenori care își doresc să adreseze în mod real probleme sociale cu care se confruntă România. Se implică activ în inițiative ce privesc moduri alternative de educație, iar recent contribuie la îmbunătățirea învățământului profesional din România, prin dezvoltarea unei inițiative în sistem dual. În timpul liber susține activ diferite cauze sociale, fie în calitate de colaborator, fie ca fundraiser individual. 

 

 

 

Sorina Floroiu

Social Entrepreneurship Promoter & SIA Communication Officer

Din 2013, în calitate de voluntar, crede și construiește cu ApEAL (Asociatia pentru Educație, Antreprenoriat și Leadership) contexte de transformare prin implicarea tinerilor în proiecte comunitare în mediul rural. După o perioadă de 5 ani ca lucrător de tineret în proiecte Erasmus + în Italia, Spania și Polonia și recent absolventă a unui master de antreprenoriat social în Danemarca,  Sorina a revenit în România cu dorința de a promova antreprenoriatul social în rândul tinerilor. În prezent coordonează YEEI! – Antreprenoriat la puterea Tinerilor, proiect proaspăt lansat în 6 licee din Bucuresti și împrejurimi, tot cu misiunea de a capacita tinerii cu cunoștințe, competențe și atitudini proprii potențialului lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close