Navigation

Echipa Social Impact Award 2019

 

 

 

Cristiana Bîgiu

Project Manager Social Impact Award 2019 

Studentă a Universității Alternative, Cristiana este pasionată de sănătate, educație și voluntariat, pasiuni pe care le îmbină în fiecare zi, din 2014 în cadrul organizațiilor studențești în care activează. Spune că implicarea în construirea de proiecte cu impact în comunitate este un stil de viață pentru ea și că iubește să învețe prin practică atunci când lucrează în echipă. De ceva vreme atenția ei se concentrează pe zona de implicare socială și pe impactul pe care oamenii îl pot avea în comunitate prin dezvoltarea de afaceri și proiecte sociale. Crede cu tărie că schimbările sistemice pornesc de la firul ierbii și susține că societatea ne aparține și că este datoria civică și morală a fiecăruia dintre noi să o privim cu grijă și să ne implicăm în îmbunătățirea ei.

 

 

Adelina Tîrnovanu

Project Manager Social Impact Award 2019 

Absolventă a specializării Comunicare și Relații Publice la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Adelina a crescut în voluntariat încă din învățământul preuniversitar. Implicarea sa a continuat și în mediul universitar, implicându-se încă de la început în cadrul Fundației Comunitare Iași, dar și în cadrul organizației PRIME Iași – Asociația Studenților la Relații Publice și Comunicare, unde, în cel de-al doilea an a ocupat funcția de președinte. Pasiunea pentru mișcarea studențească și dorința de a lupta pentru drepturile studenților a determinat-o să meargă și mai departe, iar în ultimul an de facultate a ocupat funcția de Vicepreședinte Relații Publice în cadrul Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). Adelina este pasionată de educație, despre care consideră că este baza dezvoltării durabile și susține că tinerii pot fi motorul schimbării pe care și-o doresc.

 

 

Andreea Nedu

Communication Specialist @ Social Impact Award

Andreea Nedu este recentă Social Impact Award winner în anul 2018 cu un proiect în zona de mediu și produse upcycle.  Entuziasmată astfel de ceea ce înseamnă antreprenoriatul social și schimbări cu impact pozitiv în lume, ea crede că poate aduce și mai multă valoare alăturându-se echipei de voluntari SIA în 2019. Andreea a prins gustul voluntariatului de când era în liceu și a continuat să își dedice din timp și pe parcursul facultății. Pasiunea pentru călătorie și descoperire a unor noi culturi și tradiții, au împins-o să își aloce un an de zile din facultate pentru Mobilitatea Erasmus+ și să depășească barierele cu privire la stereotipuri.

 

 

 

Giorgiana Vlăsceanu (gege)

Event Coordinator @ Social Impact Award, Member @ Global Shapers Bucharest Hub

Gege reușește să alinieze mai multe domenii, pasionată de tech și teaching, insuflă puterea tech prin programe dedicate liceenilor și studenților. Are peste 9 ani de organizare evenimente și experiență de teaching a persoanelor de la 7 ani la 60, de la formal la non-formal. Contribuie la educație prin activitatea ei zilnică în calitate de asistent universitar în cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucureşti. Gege este cofondator Codette, organizația persoanelor pasionate de tehnologie ce promovează diversitatea și educația la toate nivelele și crează oportunități pentru femei și minorități pentru a intra în domeniul IT&C. Datorită activității din cadrul Codette, aceasta a fost inclusă în topul Forbes 30 sub 30. Misiunea ei este să contribuie la un viitor mai bun și antreprenoriatul social este pe agenda în calitate de Global Shaper.

 

 

Corina Angelescu

Ecosystem Builder @ Social Impact Award, Learning Designer @ Universitatea Alternativă

Corina este, în primul rând, un learner curios. Îi place să exploreze tot felul de domenii, de la educație, gândire sistemică, sociologie, psihologie, comunități auto-organizate, antreprenoriat social, etc. În al doilea rând, este pasionată de voluntariat. Din dorința de a se dedica unor proiecte cu sens și impact, Corina s-a alăturat echipei Universității Alternative, precum și programului Social Impact Award, contexte în care și-a antrenat pasiunea pentru învățare și a construit comunități de tineri care vor mai mult pentru ei și pentru cei din jur. În prezent este antreprenor social și Learning Designer în Universitatea Alternativă, unde coordonează un program de consiliere pentru autonomie în învățare și dezvoltă strategia pe termen mediu și lung a organizației. În ultimii 3 ani, a susținut implementarea Social Impact Award în România, proiect de care rămâne aproape și în acest an, din dorința de a crește ecosistemul antreprenorilor sociali la nivel național.

 

Sorina Floroiu

Social Entrepreneurship Promoter 

Din 2013, în calitate de voluntar, crede și construiește cu ApEAL (Asociatia pentru Educație, Antreprenoriat și Leadership) contexte de transformare prin implicarea tinerilor în proiecte comunitare în mediul rural. După o perioadă de 5 ani ca lucrător de tineret în proiecte Erasmus + în Italia, Spania și Polonia și recent absolventă a unui master de antreprenoriat social în Danemarca,  Sorina a revenit în România cu dorința de a promova antreprenoriatul social în rândul tinerilor. În prezent coordonează YEEI! – Antreprenoriat la puterea Tinerilor, proiect proaspăt lansat în 6 licee din Bucuresti și împrejurimi, tot cu misiunea de a capacita tinerii cu cunoștințe, competențe și atitudini proprii potențialului lor.

 

 

Oana Țoiu

Membru Global Shapers Bucharest Hub & Co-founder Social Innovation Solutions

Oana conectează mai multe domenii, între care antreprenoriatul şi design-ul de politici publice, misiunea ei fiind să contribuie la un viitor mai bun. Face asta prin creşterea celor 2 fiice ale sale şi a ideilor cu impact. Este curatorul comunităţii Global Shapers din Bucureşti şi este membru în bordul de conducere al The Entrepreneuship Academy. Oana a ocupat poziţia de Secretar de Stat, unde a coordonat implementarea legii economiei sociale şi a regândit sistemul politicilor publice într-o perspectivă centrată pe cetăţeni. A pus umărul la dezvoltarea afacerii sociale Mesteshukar ButiQ, premiată de Comisia Europeană ca una dintre cele 10 idei de inovare socială de includere în muncă şi a fost nominalizată de revista Foreign Policy ca unul dintre cei “101 oameni care schimbă România”. Oana se dedică personal facilitării dialogului şi a generării de oportunităţi între diferite părţi ale societăţii, catalizând munca activiştilor, antreprenorilor sociali, şcolilor şi organizaţiilor, astfel încât fiicele ei să nu trăiască într-o lume divizată.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close