Social Impact Award 2018

Navigation

Una dintre componentele cele mai valoroase din SIA 2018 a fost că a stimulat conversații în jurul antreprenoriatului social, angrenând oameni din acest ecosistem, tineri, voluntari, și elevi, medii universitare și centre de antreprenoriat, experți, traineri și mentori, toți aceștia contribuind la un program ce are ca misiune nutrirea ideilor cu impact pozitiv în comunitățile noastre.

Am început ediția cu o dezbatere în jurul întrebării “How can we enhance the collaboration between social entrepreneurs and the private sector?“, alături de partenerii SIA 2018 (ENEL & BCR) și 2 antreprenori sociali.

Am desfășurat 14 ateliere educaționale în 9 orașe prin care am promovat antreprenoriatul social și am lucrat cu tineri pe ideile lor de a schimba lumea.

8  echipe din Incubatorul de idei de afaceri sociale SIA și-au susținut ideile în fața Juriului SIA:

Juriul SIA a ales 3 echipe câștigătoare a competiției Social Impact Award România:

Pe lângă cele 3 premii în valoare de 1500 de euro, finaliștii au avut ocazia să câștige 500 de euro, premiu venit în baza Voturilor Comunității. Această etapă a adunat peste 3000 de voturi, iar echipa care a obținut cel mai mare număr de voturi a fost Unique Faces and Glamour. UF&G este un spectacol de modă pe scena căruia vor fi doar persoane cu dizabilități. Scopul principal este schimbarea percepției societății asupra persoanelor cu dizabilități.

La aceste premii se adaugă premiul Red Bull Amaphiko revenit echipei iReUse care va merge ca invitat special la Academia Red Bull Amaphiko din Africa de Sud unde va interacționa cu alți antreprenori sociali pasionați să aducă soluții inovatoare la provocările lumii.

Recunoscători pentru tot sprijinul primit de la partenerii programului în România (Enel, BCR, Red Bull Amaphiko), juriu, mentori și traineri. Împreună am construit un punct de start pentru tinerii cu idei de bine, determinați să aducă proiecte concrete în comunitățile lor. Mulțumim și clădim în continuare la SIA 2019!

Testimoniale ale echipelor finaliste

Comunitatea SIA a însemnat cheia noastră către construirea unui business cu trăsături sociale și educaționale. Totodată, câștigarea marilor premii, ne-a dat convingerea că SIA este mult mai mult decât un incubator, este un drum către o experiență antreprenorială.

Echipa iReUse

 

Am început cu o dorință de a contribui la educație în România, cu o idee vagă de afacere și cu zero experiență antreprenorială. Și totuși, până la finalul perioadei de incubare ideea noastră a luat forma unei afaceri sociale fezabile, inovative, și de impact. Mulțumită SIA, acum suntem pe cale de a deveni antreprenori sociali.

Echipa enJoy

 

SIA ne-a oferit un suport extraordinar în dezvoltarea proiectului nostru. Pe lângă premiu, luăm cu noi feedback-ul juriului, cunoștințele acumulate în perioada de incubare, o rețea de oameni care vor să schimbe lumea în bine și experiența unui eveniment foarte bine organizat.

Echipa I’m Fine.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close