1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Finaliștii Social Impact Award 2017

Finaliștii Social Impact Award 2017

ACASA, UN NOU INCEPUT Acest proiect își propune să reintegreze pe piața muncii, dar și în societate, românii întorși din străinătate. Abilitățile lor de comunicare în limbi străine nu sunt […]

ACASA, UN NOU INCEPUT

Acest proiect își propune să reintegreze pe piața muncii, dar și în societate, românii întorși din străinătate. Abilitățile lor de comunicare în limbi străine nu sunt valorificate, în timp ce multe companii multinaționale caută vorbitori de italiană, franceză și spaniolă care să aibă disponibilitatea de a rămâne pentru o perioadă mai lungă de timp angajați.

ANCORA

Proiectul își propune să aducă un nou suflu pe piața muncii, ajutând la rezolvarea problemei incluziunii copiilor din centrele de plasament din Constanţa. Ancora va fi un spațiu confortabil, o cafenea socială cu atelier de creație, pe care tinerii din centrele de plasament o vor aduce la viață în calitate de angajați.

BLINDSENSE

Proiectul Blindsense reprezintă o inițiativă de creare a unui asistent personal, complet automatizat, dedicat persoanelor cu deficiențe de vedere. Având la bază un sistem integrat, ce folosește senzori ultrasonici de înaltă precizie, Blindsense oferă oamenilor cu deficiențe de vedere o modalitate sigură de a se deplasa, de a comunica și de a-și desfășura activitățile de zi cu zi.

BLINKR

BLINKR este un smart strap creat pentru bicicliști și motociciliști cu scopul de a-i face mai vizibili în trafic cu ajutorul a două săgeți poziționate pe spatele utilizatorului ce se aprind în funcție de direcția în care acesta se îndreaptă. Produsul oferă și un limbaj comun, semnalele fiiind identice cu cele de la mașină (2 săgeți roșii aprinse în cazul frânei, 1 săgeată galbenă de semnalizare ce pulseaza în directia în care se îndreaptă biciclistul sau motociclistul și 2 săgeți verzi ce afișează nivelul de accelerație în timp real).

DATE A STARTUP

Date a Startup este o platformă educațională care încorporează o platformă de internship-uri în companii mici și mijlocii, un program de mentorat și bootcamp-uri de “company culture design”.

DOLLS HEAL SOULS

Un Teatru de Papuși educațional pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani. Prin intermediul pieselor de teatru vor aborda probleme reale cu care se confruntă aceștia (bullying, expunerea periculoasă în mediul online). După spectacolele pentru copii vor organiza întâlniri cu părinții și cadrele didactice unde, alături de psihologi și asistenți sociali și vor genera soluții pentru problemele identificate.  

INSTAHOUSE

InstaHouse este o platformă de intermediere de servicii de curățenie. Prin serviciile pe care le oferă vor sprijini categoriile defavorizate (studenții, femeile și bărbații în vârstă, șomerii) să își îmbunătățească nivelul de trai.

IZI BAC

iziBAC este o aplicație mobilă care are ca scop facilitarea învățării pentru examenul de Bacalaureat și de a crește rata promovabilității pentru unul dintre cele mai temute examene din viață: examenul de bacalaureat.

MAGAZIN DE FAPTE BUNE

Idea proiectului e crearea unui lanț de valoarea prin înființarea unor charity shops cu haine, un lanț de business-uri sociale, unde localnicii își vor putea dona hainele pe care nu le mai folosesc. Profitul obținut în urma vânzării acestor obiecte vestimentare va fi redirecționat către organizații non-guvernamentale care sprijină copiii defavorizați.

MIND TOOLS

Asociația pentru Tineret Mind Tools are ca scop susținerea tinerilor în dezvoltarea personală și explorarea profesională prin crearea și facilitarea de contexte de învățare. Printre produsele și serviciile lor se numără: o platformă online unde tinerii din Cluj Napoca pot găsi oportunități de creștere a abilităților lor, ateliere susținute de psihologi, terapeuți și coachi, și nu în ultimul rând module educaționale menite să îi ajute pe tineri să își construiască viziunea pentru viitoarea carieră.

OPPORTUNITY WEEKEND

Opportunity Weekend este primul târg de cursuri și voluntariat pentru liceeni din România. Acest proiect vine în întampinarea dorinței adolescenților de a se dezvolta personal prin activități extrașcolare și de a produce un impact pozitiv în societate. Astfel, de 2 ori pe an OW aduce împreună mii de elevi doritori să se implice cu organizații precum Școala de Valori, Fundația Leaders, The Entrepreneurship Academy, Make a Wish Romania.

SHUKAR BIJOUX

ShukarBijoux promovează patrimoniul imaterial al etniei rome, parte a partrimoniului imaterial european. Ajută comunitatea romă prin revitalizarea unui număr vast de meşteşuguri pe cale de dispariţie. Misiunea este de a combate excluderea socială oferindu-le meșteșugarilor romi o platformă unde își pot vinde obiectele făurite manual.

SMILES FOR THE FUTURE

Smiles for the future este un proiect educațional prin care copiii instituţionalizați învață şi conştientizează de ce sunt importante sănătatea orală și tehnicile de prevenție a bolilor asociate igienei defectuoase. Proiectul este structurat sub forma unor ateliere interactive, pe parcursul cărora copiii dobândesc prin metode de învățare adaptate vârstei lor, noțiuni esențiale despre: anatomia cavității orale, principalii factori determinanți ai bolilor din sfera orală, precum și principalele metode de prevenție.

TEEN TANK

Dezvoltarea abilităţilor tinerilor de a lucra în echipă, de problem solving, de brainstorming, de innovation şi creative thinking, dar şi de leadership. Proiectul va oferi posibilitatea tinerilor de a-și dezvolta competențele antreprenoriale prin rezolvarea unor brief-uri primite de la companii. 

TUTY BOX

Tuty Box este o aplicație pentru Android și IOs, un centru virtuos și pragmatic de îndrumare, creat de elevi și dedicat elevilor, cu ajutorul căruia aceștia pot dobândi sau își pot perfecționa cunoștințele și abilitățile. Platforma va fi o punte între elevi, aceștia având posibilitatea ca prin intermediul Tuty Box să devină tutori unii pentru ceilalți.

URBAN FARMING – FARMBOT

Urban Farming încurajează practicarea agriculturii durabile și poate impulsiona economia locală. Familiile mici, antreprenorii și alte tipuri de utilizatori se pot bucura de posibilitatea de a urmări stadiile de evoluție a culturilor agricole, de a fi informati cu privire la calitatea solului și a modalităților de conservare a resurselor solului. Ei pot alege tipurile de îngrășăminte și de substante care vor dozate de către Farmbot. Astfel, clienții pot crește diferite tipuri de plante și legume și se pot bucura de produsele agricole naturale, crescute individual după preferințele lor.

URBAN GARDENER

Urban Gardener este un start-up în domeniul agritech care dezvoltă o tehnologie ce face posibilă creșterea legumelor și a zarzavaturilor pe verticală. În acest fel, Urban Gardener își propune să aducă orașele și comunitățile urbane într-o nouă eră.