Navigation

Juriul Social Impact Award 2018

În contextul în care problemele cu care se confruntă România sunt  din ce în ce mai complexe, avem nevoie de o generație de tineri care să îndrăznească să construiască soluții inovative, pe termen lung. Eforturile noastre de a forma o generație de tineri antreprenori sociali în România au avut întotdeauna resortul în colaborare. Pentru că numai prin puterea ecosistemului antreprenorial mai mare putem contribui la apariția unor afaceri sociale de impact.

Pentru competiția Social Impact Award, rolul membrilor juriului este unul foarte important. Oamenii către care ne îndreptăm sunt, în primul rând, modele de urmat pentru tineri – oameni care fac lucrurile să se întâmple cu consecvență și pasiune, care înțeleg profunzimea provocărilor sociale cu care ne confruntăm și, implicit, a dimensiunii soluțiilor de care avem nevoie.

SIA este unul din programele mele de suflet, în care am avut șansa de a-mi aduce contribuția încă din primul an. Este în continuare singurul program de acest fel adresat studenților în România, iar conceptul de antreprenoriat social rămâne în viziunea mea o opțiune validă pentru mulți tineri care chiar pot fi agenți ai schimbării în comunitățile lor. Mă încăpățânez să cred în antreprenoriatul social. Ca atare, și în prezent – prin Brutăria CONCORDIA și celelalte antreprize sociale – creăm contexte de angajare pentru tinerii care altfel ar fi neangajabili. Mă bucur că expertiza mea e considerată valoroasă și că pot contribui la cultivarea spiritului de antreprenoriat social în România.

(Diana Certan, Director Executiv @ Organizația Umanitară Concordia)

 

Alexandru Ghiță, Președinte @EDUCATIVA

Alexandru Ghiță este pasionat de antreprenoriat în educație în România. Crede că educația este cea mai bună investiție pe care o poate face un om, o familie, o țară. În cadrul EDUCATIVA coordonează dezvoltarea proiectelor noi și este responsabil pentru optimizarea resurselor alocate pentru fiecare proiect. Una dintre preocupările sale importante este construcția unui mediu în care fiecare persoană care lucrează cu EDUCATIVA să poată să-și dezvolte abilitățile profesionale. Licență la ASE – SELS în limba engleză și MBA la INSEAD. În timpul liber îi place să practice sporturi de apă (sailing și rafting) și să citească pe teme de strategie, marketing, dezvoltare personală, biografii.

 

 

 

Alina Tudor, Sustainability Projects Manager @ Enel România

Alina are peste 10 ani de experiență în coordonarea de programe care produc valoare pe termen lung. De-a lungul anilor, s-a concentrat pe dezvoltarea acelor proiecte care adresează probleme structurale și care au obiectivul de a dezvolta comunități locale, prin inițiative la firul ierbii, organizare comunitară și programe de amploare națională. În ultimii doi ani și jumătate, Alina a dezvoltat numeroase inițiative care adresează sărăcia, sectorul energetic și consumatorul vulnerabil din România.

 

 

Ciprian Stănescu, Partnerships Manager @Ashoka România

Ciprian este Partnerships Manager la Ashoka România, cea mai mare organizație globală de susținere a inovatorilor sociali. În timpul liber, ține cursuri de Futurism la The Entrepreneurship Academy și a fondat o platformă de conferințe despre viitor: Innovations for Tomorrow. A lucrat între 2007 și 2017 pentru Institutul Aspen România ca Director al Programelor de Leadership și Corporate Affairs și a co-fondat în 2013 Global Shapers Bucharest Hub, comunitate a World Economic Forum. A coordonat în ultimii ani Social Impact Award, program educațional și competiție de social businesses pentru tineri și Hello Tomorrow CEE, competiție globală pentru start-ups din știință și tehnologie. Este doctorand al Academiei de Studii Economice și are un Master în Științe Politice la Central European University.

 

Cristian Lupșa, Founding Editor @ Decât O Revistă

Cristian Lupşa n-a vrut să se facă doctor, deși părinții, neurochirurg și oncolog în Târgu Mureș, sperau să continue tradiția. Cristi prefera să se afunde în fotoliu cu romane SF și să scrie povești de aventuri în care-și distribuia colegii de clasă. A supraviețuit unei secții de mate-fizică scriind nopțile la ziarului școlii, pe care-l împăturea împreună cu mama. A dat la jurnalism, pentru că era singura facultate care părea să aibă legătură cu scrisul (și care era oarecum indulgentă cu greșelile lui ocazionale de gramatică). Din 2009 editează DoR (Decât o Revistă), un trimestrial de povești spuse cu grijă. Cu grijă la execuție, cu grijă la cum expui intimitatea altora, cu grijă ca materialul rezultat să ne ajute să afăm mai multe despre cine suntem și că nu suntem singuri.

 

Diana Certan, Director Executiv @Organizația Umanitară Concordia

Diana Certan are 16 ani de experiență profesională în organizații non guvernamentale, unde și-a dezvoltat expertiza în ceea ce privește managementul organizațional și de proiect, dezvoltarea de modele și programe educaționale și sociale și strângere de fonduri. Din 2015, este Director Executiv – Comunicare și Fundraising pentru Organizatia Umanitara CONCORDIA. Diana a fost unul din actorii cheie în dezvoltarea uneia dintre cele mai mari mișcări de tineri din România – IMPACT, în calitatea sa de Manager al Fundației Noi Orizonturi. Este co-fondator și membru în Consiliul Director al Coaliției pentru Educație, Fellow Aspen Institute Romania (2011), fost bursier al Executive Master of Bussiness Administration (Pilkington Ratiu Bussiness School) și are un Masterat în Dezvoltare Comunitară, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babes Bolyai.

 

Irina Anghel – Enescu, Fondator & Președinte @ Triple Helix

Managing Director South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association și membru în Comitetul Reprezentanților al Asociației Europene de VC (InvestEurope). Fondator și Președinte Triple Helix – un ONG dedicat promovării antreprenoriatului, educației și leadershipului. A călătorit în scopuri profesionale în peste 40 de țări și a fost vorbitor la evenimente de prestigiu pe 4 continente. Advisor la Harvard Innovation Lab și expert la Said Business School la Oxford. În 2012 a fost selectată de Girls in Tech London printre “Top 100 women in tech in Europe”, iar Forbes Magazine a inclus-o de mai multe ori în top 50 cele mai influente femei din România. A fost recunoscută ca Eisenhower Fellow în 2008, Mason Fellow la Harvard în 2009, iar Forumul Economic Mondial de la Davos a inclus-o în grupul select al Young Global Leaders în 2014.

 

 

Ștefan Buciuc, Head of Social Banking Unit @BCR

Ștefan Buciuc este Director Executiv al Social Banking Unit, în cadrul Băncii Comerciale Române, unde creează programe prin care să ofere acces la produse bancare persoanelor care au mai mare nevoie de ele, ONG-urilor, întreprinderilor sociale și start-up-urilor. Este și membru fondator al Let’s Do It România, una dintre cele mai mari mișcări sociale din România, care își propune să avem o țară cu zero deșeuri. În prezent, Ștefan este membru în Board, responsabil cu ariile Dezvoltare Organizațională și Business Development.

 

 

 

 

 

 

Zoltán Bereczki, Country Director@ NESsT România

Zoltán Bereczki este Country Director în cadrul NESsT România, o organizație internațională care sprijină înființarea și dezvoltarea întreprinderilor sociale. În ultimii ani a coordonat și dezvoltat portofoliul NESsT de întreprinderi sociale, oferindu-le atât sprijin financiar, cât și consultanță pentru a-și consolida afacerile. Înainte de a lucra la NESsT, a coordonat o serie de programe regionale din domeniul educației civice și dezvoltării economice.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close