Navigation

Juriul Social Impact Award 2020

În contextul în care problemele cu care se confruntă România sunt din ce în ce mai complexe, avem nevoie de o generație de tineri care să îndrăznească să construiască soluții inovative, pe termen lung. Eforturile noastre de a forma o generație de tineri antreprenori sociali în România au avut întotdeauna mediul de colaborare. Pentru că numai prin puterea ecosistemului antreprenorial mai mare putem contribui la apariția unor afaceri sociale de impact.

Pentru competiția Social Impact Award, rolul membrilor juriului este unul foarte important. Oamenii către care ne îndreptăm sunt, în primul rând, modele de urmat pentru tineri – oameni care fac lucrurile să se întâmple cu consecvență și pasiune, care înțeleg profunzimea provocărilor sociale cu care ne confruntăm și, implicit, a dimensiunii soluțiilor de care avem nevoie.

SIA este unul din programele mele de suflet, în care am avut șansa de a-mi aduce contribuția încă din primul an. Este în continuare singurul program de acest fel adresat studenților în România, iar conceptul de antreprenoriat social rămâne în viziunea mea o opțiune validă pentru mulți tineri care chiar pot fi agenți ai schimbării în comunitățile lor. Mă încăpățânez să cred în antreprenoriatul social. Ca atare, și în prezent – prin Brutăria CONCORDIA și celelalte antreprize sociale – creăm contexte de angajare pentru tinerii care altfel ar fi neangajabili. Mă bucur că expertiza mea e considerată valoroasă și că pot contribui la cultivarea spiritului de antreprenoriat social în România.

(Diana Certan, Director Executiv @ Organizația Umanitară Concordia)

 

Alexandru Ghiță, Președinte @EDUCATIVA

Alexandru Ghiță este pasionat de antreprenoriat în educație în România. Crede că educația este cea mai bună investiție pe care o poate face un om, o familie, o țară. În cadrul EDUCATIVA coordonează dezvoltarea proiectelor noi și este responsabil pentru optimizarea resurselor alocate pentru fiecare proiect. Una dintre preocupările sale importante este construcția unui mediu în care fiecare persoană care lucrează cu EDUCATIVA să poată să-și dezvolte abilitățile profesionale. Licență la ASE – SELS în limba engleză și MBA la INSEAD. În timpul liber îi place să practice sporturi de apă (sailing și rafting) și să citească pe teme de strategie, marketing, dezvoltare personală, biografii.

 

                                                         

Ciprian Stănescu, Co-founder @Social Innovation Solutions

Ciprian este co-founder la Social Innovation Solutions. În timpul liber, ține cursuri de Futurism la The Entrepreneurship Academy și a fondat o platformă de conferințe despre viitor: Innovations for Tomorrow, care acum se numește Future Summit. A lucrat între 2007 și 2017 pentru Institutul Aspen România ca Director al Programelor de Leadership și Corporate Affairs și a co-fondat în 2013 Global Shapers Bucharest Hub, comunitate a World Economic Forum. A coordonat în ultimii ani Social Impact Award, program educațional și competiție de social businesses pentru tineri și Hello Tomorrow CEE, competiție globală pentru start-ups din știință și tehnologie. Este doctorand al Academiei de Studii Economice și are un Master în Științe Politice la Central European University.

 

Diana Certan, Director Executiv @Organizația Umanitară Concordia

Diana Certan are 16 ani de experiență profesională în organizații non guvernamentale, unde și-a dezvoltat expertiza în ceea ce privește managementul organizațional și de proiect, dezvoltarea de modele și programe educaționale și sociale și strângere de fonduri. Din 2015, este Director Executiv – Comunicare și Fundraising pentru Organizatia Umanitara CONCORDIA. Diana a fost unul din actorii cheie în dezvoltarea uneia dintre cele mai mari mișcări de tineri din România – IMPACT, în calitatea sa de Manager al Fundației Noi Orizonturi. Este co-fondator și membru în Consiliul Director al Coaliției pentru Educație, Fellow Aspen Institute Romania (2011), fost bursier al Executive Master of Bussiness Administration (Pilkington Ratiu Bussiness School) și are un Masterat în Dezvoltare Comunitară, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babes Bolyai.

 

Raluca Cocuz, Specialist în Sustenabilitate @ Enel România

Raluca și-a început cariera în domeniul sustenabilității corporative cu convingerea că și organizațiile private pot contibui la rezolvarea problemelor sistemice cu care ne confruntăm astăzi. De doi ani lucrează ca Specialist în sustenabilitate pentru Enel România cu scopul de a aborda probleme de business cu implicații sociale importante. În acest moment își concentrează activitatea pe dezvoltarea a două proiecte complexe, pe care le desfășoară alături de departamentul de Resurse Umane. Este vorba despre găsirea unor soluții durabile în ceea ce privește lipsa de personal calificat în domeniul energetic, problemă care afectează majoritatea industiilor, precum și despre construirea unei strategii care să ajute compania să devină mai incluzivă.

 

Zoltán Bereczki, Co-founder și Președinte @ Synerb Venture Catalyzer

Zoltan a coordonat timp de 9 ani activitatea NESsT România ca director national, apoi ca director regional pe România și Balcani. În această perioadă a sprijinit peste 200 de întreprinderi sociale prin mentorat, training și consultanță în dezvoltarea modelelor de business aflate în diverse etape de dezvoltare și a gestionat investițiile directe în întreprinderi sociale. Experiența profesională anterioară include design-ul și managementul programelor de dezvoltare economică și cooperare transfrontalieră între România și Balcani pentru Centrul Euroregional pentru Democrație. Zoltan a fost membru al juriului în zeci comisii de evaluare și investiții, naționale și regionale, și este Fellow al Aspen Institute.

 

 

Marta Ușurelu, Owner & Warrior @RevistaBiz

Marta Usurelu este jurnalistul care a avut puterea să preia în plină criză revista la care lucra și să dezvolte brandul Biz, în ciuda greutăților pe care le întâmpină un business de print și conținut. Cu fiecare proiect, în timp ce publicație după publicație își închidea porțile, Marta a reușit, alături de echipa sa, să facă din Biz un brand antreprenorial romanesc și a dezvoltat în jurul revistei o platformă de evenimente și proiecte speciale unice în peisajul romanesc. În 11 ani de antreprenoriat a construit în jurul Biz una dintre cele mai puternice comunități de business și a organizat evenimente de afaceri în 9 orașe din țară și 11 capitale din lume, de pe 3 continente.
Absolventă a Facultății de Filosofie, Marta are o experiență de 20 ani în presa scrisă. Este strateg și creator de conținut premium pentru proiecte editoriale și pentru evenimente.

 

 

 Irina Ciocan Stănescu, Managing Partner @Graffiti PR

Irina este în prezent parte din managementul agenției și coordonează divizia de CSR-Sustainability a Graffiti PR. Echipa oferă consultanță în diferite domenii, sub viziunea “active brands in society”: programe de economie circulară, strategie de CSR, strategie de implicare în comunitate, cause marketing, brand activism, sponsorship, comunicare de CSR.

 

 

 

 

 

Tamina Lolev, Managing Partner @Wolfhouse Productions

Tamina este arhitect principal și partener în studioul Wolfhouse Productions pentru arhitectură și design urban. În 2015, Tamina a co-fondat Nod makerspace, primul centru creativ la scară largă dedicat industriilor creative – o platformă tehnică care oferă diferite mijloace pentru prototipare, precum și un hub cultural și incubator pentru start-up-uri creative. De asemenea, a coordonat proiecte în cadrul Nod makerspace, cum ar fi Biblioteca de materiale, primul de acest fel din sud-estul Europei.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close