Navigation

Juriul Social Impact Award 2019

În contextul în care problemele cu care se confruntă România sunt  din ce în ce mai complexe, avem nevoie de o generație de tineri care să îndrăznească să construiască soluții inovative, pe termen lung. Eforturile noastre de a forma o generație de tineri antreprenori sociali în România au avut întotdeauna resortul în colaborare. Pentru că numai prin puterea ecosistemului antreprenorial mai mare putem contribui la apariția unor afaceri sociale de impact.

Pentru competiția Social Impact Award, rolul membrilor juriului este unul foarte important. Oamenii către care ne îndreptăm sunt, în primul rând, modele de urmat pentru tineri – oameni care fac lucrurile să se întâmple cu consecvență și pasiune, care înțeleg profunzimea provocărilor sociale cu care ne confruntăm și, implicit, a dimensiunii soluțiilor de care avem nevoie.

SIA este unul din programele mele de suflet, în care am avut șansa de a-mi aduce contribuția încă din primul an. Este în continuare singurul program de acest fel adresat studenților în România, iar conceptul de antreprenoriat social rămâne în viziunea mea o opțiune validă pentru mulți tineri care chiar pot fi agenți ai schimbării în comunitățile lor. Mă încăpățânez să cred în antreprenoriatul social. Ca atare, și în prezent – prin Brutăria CONCORDIA și celelalte antreprize sociale – creăm contexte de angajare pentru tinerii care altfel ar fi neangajabili. Mă bucur că expertiza mea e considerată valoroasă și că pot contribui la cultivarea spiritului de antreprenoriat social în România.

(Diana Certan, Director Executiv @ Organizația Umanitară Concordia)

 

Alexandru Ghiță, Președinte @EDUCATIVA

Alexandru Ghiță este pasionat de antreprenoriat în educație în România. Crede că educația este cea mai bună investiție pe care o poate face un om, o familie, o țară. În cadrul EDUCATIVA coordonează dezvoltarea proiectelor noi și este responsabil pentru optimizarea resurselor alocate pentru fiecare proiect. Una dintre preocupările sale importante este construcția unui mediu în care fiecare persoană care lucrează cu EDUCATIVA să poată să-și dezvolte abilitățile profesionale. Licență la ASE – SELS în limba engleză și MBA la INSEAD. În timpul liber îi place să practice sporturi de apă (sailing și rafting) și să citească pe teme de strategie, marketing, dezvoltare personală, biografii.

 

 

 

 

Ciprian Stănescu, Partnerships Manager @Ashoka România

Ciprian este Partnerships Manager la Ashoka România, cea mai mare organizație globală de susținere a inovatorilor sociali. În timpul liber, ține cursuri de Futurism la The Entrepreneurship Academy și a fondat o platformă de conferințe despre viitor: Innovations for Tomorrow. A lucrat între 2007 și 2017 pentru Institutul Aspen România ca Director al Programelor de Leadership și Corporate Affairs și a co-fondat în 2013 Global Shapers Bucharest Hub, comunitate a World Economic Forum. A coordonat în ultimii ani Social Impact Award, program educațional și competiție de social businesses pentru tineri și Hello Tomorrow CEE, competiție globală pentru start-ups din știință și tehnologie. Este doctorand al Academiei de Studii Economice și are un Master în Științe Politice la Central European University.

 

Diana Certan, Director Executiv @Organizația Umanitară Concordia

Diana Certan are 16 ani de experiență profesională în organizații non guvernamentale, unde și-a dezvoltat expertiza în ceea ce privește managementul organizațional și de proiect, dezvoltarea de modele și programe educaționale și sociale și strângere de fonduri. Din 2015, este Director Executiv – Comunicare și Fundraising pentru Organizatia Umanitara CONCORDIA. Diana a fost unul din actorii cheie în dezvoltarea uneia dintre cele mai mari mișcări de tineri din România – IMPACT, în calitatea sa de Manager al Fundației Noi Orizonturi. Este co-fondator și membru în Consiliul Director al Coaliției pentru Educație, Fellow Aspen Institute Romania (2011), fost bursier al Executive Master of Bussiness Administration (Pilkington Ratiu Bussiness School) și are un Masterat în Dezvoltare Comunitară, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babes Bolyai.

 

Irina Anghel – Enescu, Fondator & Președinte @ Triple Helix

Managing Director South Eastern European Private Equity and Venture Capital Association și membru în Comitetul Reprezentanților al Asociației Europene de VC (InvestEurope). Fondator și Președinte Triple Helix – un ONG dedicat promovării antreprenoriatului, educației și leadershipului. A călătorit în scopuri profesionale în peste 40 de țări și a fost vorbitor la evenimente de prestigiu pe 4 continente. Advisor la Harvard Innovation Lab și expert la Said Business School la Oxford. În 2012 a fost selectată de Girls in Tech London printre “Top 100 women in tech in Europe”, iar Forbes Magazine a inclus-o de mai multe ori în top 50 cele mai influente femei din România. A fost recunoscută ca Eisenhower Fellow în 2008, Mason Fellow la Harvard în 2009, iar Forumul Economic Mondial de la Davos a inclus-o în grupul select al Young Global Leaders în 2014.

 

Laura Leonte, Founder @ Cosânzeana, freelance Creative Director

Laura Leonte este fondatorul afacerii sociale Cosânzeana – atelier de producție de seturi creative de cusut pe lemn și obiecte cusute pe lemn. Misiunea Cosânzeana este să îi inspire pe oamenii de la oraș să redescopere bucuria lucrului manual în timp ce creează locuri de muncă în comuna Aninoasa, Dâmbovița.

Cosânzeana angajează și reintegrează în câmpul muncii șomeri de lungă durată, cu precadere mame cu pauze de încadrare mai mari de 2 ani și colaborează cu săteni cu venituri mici.

Până în 2016, Laura Leonte a fost copywriter și director de creație timp de 11 ani în agentii ca: Leo Burnett, Bridge Communication, Geometry, Publicis. Din 2016, în paralel cu munca de antreprenoriat social, Laura produce proiecte creative personale printre care: Carte Bună pentru Colorat, aplicația GroceryListPoems, expoziția de artiști neconsacrați F L O W.

 

 

Raluca Cocuz, Specialist în Sustenabilitate @ Enel România

Raluca și-a început cariera în domeniul sustenabilității corporative cu convingerea că și organizațiile private pot contibui la rezolvarea problemelor sistemice cu care ne confruntăm astăzi. De doi ani lucrează ca Specialist în sustenabilitate pentru Enel România cu scopul de a aborda probleme de business cu implicații sociale importante. În acest moment își concentrează activitatea pe dezvoltarea a două proiecte complexe, pe care le desfășoară alături de departamentul de Resurse Umane. Este vorba despre găsirea unor soluții durabile în ceea ce privește lipsa de personal calificat în domeniul energetic, problemă care afectează majoritatea industiilor, precum și despre construirea unei strategii care să ajute compania să devină mai incluzivă.

 

 

Nicoleta Deliu, Head of Corporate Communication and Community Affairs Development @BCR

Nicoleta Deliu şi-a început cariera în comunicare într-o agenţie de PR. De zece ani a făcut trecerea spre client şi lucrează la BCR, având funcţia de director al departamentului Comunicare. Printre proiectele sociale în care s-a implicat ca reprezentant al instituţiei de credit se numără Școala de Bani, ce mai amplu proiect de educație financiară din Romania. Scopul programului este să îi ajute pe românii de toate varstele să conștientizeze modul în care aceștia iau deciziile financiare. Peste 200.000 de persoane au participat la cursuri în ultimii 2 Ani și jumătate.
Nicoleta urmează în prezent cursurile de la Global Executive MBA of Berlin Creative School of Leadership.

 

 

 

 

Zoltán Bereczki, Board Member @ NESsT România

Zoltan este membru în board-ulul NESsT România, organizație pe care a condus-o ca director de țară, apoi director regional de portofoliu pe România și Balcani, sprijinind peste 200 de afaceri sociale – prin mentorat, training și consultanță axată pe dezvoltarea modelelor de business – în diverse etape de dezvoltare și a coordonat timp de nouă ani activitatea și investițiile organizației de cca. 1.5 milioane de dolari. Înainte de asta, a dezvoltat o serie de programe de dezvoltare economică și de cooperare transfrontalieră în regiunea Balcani și Europa Centrală. Este membru în diverse organizații locale și fellow Aspen Institute. De asemenea, a dezvoltat și participat în numeroase proiecte antreprenoriale în calitate de membru al juriului sau în diverse comisii de evaluare și investiție. În timpul liber ajută tinerii să-și să înființeze organizații antreprenoriale, la firul ierbii și ocazional joacă teatru într-o trupă de amatori.

 

 

 

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close