Navigation

Juriul Social Impact Award 2021

În contextul în care problemele cu care se confruntă România sunt din ce în ce mai complexe, avem nevoie de o generație de tineri care să îndrăznească să construiască soluții inovative, pe termen lung. Eforturile noastre de a forma o generație de tineri antreprenori sociali în România au avut întotdeauna mediul de colaborare. Pentru că numai prin puterea ecosistemului antreprenorial mai mare putem contribui la apariția unor afaceri sociale de impact.

Pentru competiția Social Impact Award, rolul membrilor juriului este unul foarte important. Oamenii către care ne îndreptăm sunt, în primul rând, modele de urmat pentru tineri – oameni care fac lucrurile să se întâmple cu consecvență și pasiune, care înțeleg profunzimea provocărilor sociale cu care ne confruntăm și, implicit, a dimensiunii soluțiilor de care avem nevoie.

SIA este unul din programele mele de suflet, în care am avut șansa de a-mi aduce contribuția încă din primul an. Este în continuare singurul program de acest fel adresat studenților în România, iar conceptul de antreprenoriat social rămâne în viziunea mea o opțiune validă pentru mulți tineri care chiar pot fi agenți ai schimbării în comunitățile lor. Mă încăpățânez să cred în antreprenoriatul social. Ca atare, și în prezent – prin Brutăria CONCORDIA și celelalte antreprize sociale – creăm contexte de angajare pentru tinerii care altfel ar fi neangajabili. Mă bucur că expertiza mea e considerată valoroasă și că pot contribui la cultivarea spiritului de antreprenoriat social în România.

(Diana Certan, Director Executiv @ Organizația Umanitară Concordia)

 

Ana Crețu, Head of Social Banking Department @BCR

Ana-Maria Creţu este coordonator programe pentru start-up-uri în cadrul BCR și co-fondator InnovX-BCR, un program intensiv de scalare și mentorat care îți propulsează compania sau startup-ul la nivelul următor, ajungând astăzi să fie parte din strategia Băncii Comerciale Române pentru următorii ani. Cu abilități interpersonale axate pe dezvoltarea personală continuă, cu un interes puternic în furnizarea de servicii de consultanță și brokeraj pentru toate tranzacțiile legate de capitaluri proprii, Ana dorește să ajute tech start-up-urile să își consolideze capacitatea de a lucra cu marile companii corporate, învățându-i în cadrul workshop-ului pe care îl tine la InnovX-BCR să valorifice infrastructura, know-how-ul, resursele și mediul de testare. Ana-Maria a absolvit un master în cadrul Academiei de Studii Economice București.

 

Angela Achitei, Președinte @Fundația Alături De Voi

Angela a asigurat în 17 ani de activitate la ADV România, managementul a peste 78 de proiecte europene, a atras în comunitate peste 18 mil. de euro. A dezvoltat în timp împreună cu echipa, 3 întreprinderi sociale: UtilDeco, JobDirect și WISE.travel. În 2017, i-a fost acordat premiul ”Social Entrepreneur Of The Year” în cadrul programului EY Entrepreneur Of The Year. Începând cu anul 2017, este membru activ și în Clubul Europa (Comisia Europeană), este membru cu drept de vot în Comitetul de Monitorizare a Programului Operațional Regional, asigurând o contribuție importantă la implementarea fondurilor structurale destinate investițiilor. Motto-ul ei este „Ceea ce facem zi de zi… ne definește practic viitorul!”

 

Ciprian Stănescu, Co-founder @Social Innovation Solutions

Ciprian este co-founder la Social Innovation Solutions. În timpul liber, ține cursuri de Futurism la The Entrepreneurship Academy și a fondat o platformă de conferințe despre viitor: Innovations for Tomorrow, care acum se numește Future Summit. A lucrat între 2007 și 2017 pentru Institutul Aspen România ca Director al Programelor de Leadership și Corporate Affairs și a co-fondat în 2013 Global Shapers Bucharest Hub, comunitate a World Economic Forum. A coordonat în ultimii ani Social Impact Award, program educațional și competiție de social businesses pentru tineri și Hello Tomorrow CEE, competiție globală pentru start-ups din știință și tehnologie. Este doctorand al Academiei de Studii Economice și are un Master în Științe Politice la Central European University.

 

Diana Certan, Director Executiv @Organizația Umanitară Concordia

Diana Certan are 16 ani de experiență profesională în organizații non guvernamentale, unde și-a dezvoltat expertiza în ceea ce privește managementul organizațional și de proiect, dezvoltarea de modele și programe educaționale și sociale și strângere de fonduri. Din 2015, este Director Executiv – Comunicare și Fundraising pentru Organizatia Umanitara CONCORDIA. Diana a fost unul din actorii cheie în dezvoltarea uneia dintre cele mai mari mișcări de tineri din România – IMPACT, în calitatea sa de Manager al Fundației Noi Orizonturi. Este co-fondator și membru în Consiliul Director al Coaliției pentru Educație, Fellow Aspen Institute Romania (2011), fost bursier al Executive Master of Bussiness Administration (Pilkington Ratiu Bussiness School) și are un Masterat în Dezvoltare Comunitară, Facultatea de Științe Politice și Administrative, Universitatea Babes Bolyai.

 

Dragoș Jaliu, Co-founder @consolid8 și @fonduri-structurale.ro

Dragoș Jaliu a absolvit George Washington University – School of Business and Public Management și în 2006, este inițiatorul și arhitectul șef al portalului fonduri-structurale.ro. În activitatea de zi cu zi, Dragoș se împarte între consultant finanțări europene, formator în domeniul fondurilor și procedurilor europene, reformei în administrație și a managementului de proiect, dezvoltare de competențe antreprenoriale, planificare strategică, expert în implementarea proiectelor europene, conferențiar SNSPA – Facultatea de Administrație Publică, membru Project Management Institute și blogger în domeniul finanțărilor. În 2020, Dragoș a co-fondat platforma de crowdfunding consolid8, destinată antreprenorilor sociali și din industriile creative.

 

 

Eli Neicuț, Influencer de fapte bune @Eli Vorbește

Eli Neicuț este, de formare, programator, absolvind Facultatea de Automatică și Calculatoare în cadrul Universității Politehnica București, însă și-a lăsat job-ul în urmă pentru a deveni influencer de fapte bune și a pornit primul vlog despre voluntariat din România – Eli Vorbeste. Aduce împreună pe cei care au nevoie de ajutor și cei care vor sa îl ofere. Folosește social media pentru a strânge fonduri pentru campanii de bine și de a inspira la acțiune. Interviuri, reportaje, vloguri, texte, campanii de CSR în care alături de comunitate creează impact pentru comunitate. A fost și project manager în cadrul MagiCAMP, coordonând dezvoltarea aplicației mobile MagiHELP. Este gazda unei emisiuni despre voluntariat, implicare și fapte bune la Tanănana.

 

Josephin Galla, Managing Director for CEE Eastern Region @SAP

Josephin Galla este Managing Director pentru țările din Sud-Estul Europei în cadrul SAP.  Anterior, Josephin Galla a fost Managing Director SAP Vietnam și membru al Senior Executive Team în cadrul clusterului SAP din Asia de Sud-Est. De-a lungul timpului, ea și-a dedicat cariera dezvoltării businessului SAP în Europa, Asia și America de Nord, ocupând diverse roluri în vânzări și management. Josephin a condus, de asemenea, o echipă performantă de consultanți în tehnologie cu experiență în soluții digitale pentru sectorul public în Asia de Sud-Est, ajutând guvernele și instituțiile publice în transformarea digitală a proceselor. Din această poziție, ea a coordonat proiecte ale Băncii Mondiale și a dezvoltat relații cu corpul diplomatic german și lideri guvernamentali, conectând industria IT cu guvernele și mediul academic din Asia de Sud-Est. Născută în Berlin, Germania, Josephin Galla a urmat cursurile Facultății de Economie Internațională din cadrul International Business School din Berlin și este licențiată în Administrarea Afacerilor, diplomă obținută la Universitatea din Sunderland.

 

 

Melania Medeleanu, Co-founder @ZI de BINE 

Vreme de 20 de ani jurnalist, Melania a lăsat în urmă studioul de știri și camera de luat vederi pentru a pune lumina pe cauze sociale cărora s-a dedicat în ultimii 10 ani – Fondator al proiectului educațional Afterschool social Clinceni, co-fondator și presedinte al Asociației MagiCAMP, care deservește copii aflați în situații vulnerabile și familiile acestora, Melania simte că a venit vremea să construiasca punți între organizații nonguvernamentale. Proiectul ZI de BINE e pariul ei că domenii slab finanțate sau dinspre care ne întoarcem adesea privirea își pot găsi susținători atunci când oamenii își transformă aniversarea într-un moment de grație și de generozitate. Asociația va susține 12 ONG-uri cu 12 cauze, câte una în fiecare luna a anului. Melania a obținut distincția Personalitatea Anului 2018, în cadrul Galei Premiilor De Excelență IAA și în cadrul Galei „Lideri pentru Lideraşi“ a primit trofeul pentru „Liderii anului 2019 în implicare socială”.

 

 

Mircea Mârza, Head of Strategic Marketing & Product development @Enel România

Mircea a absolvit un program de licență în managementul afacerilor cu calificare de management al întreprinderilor private la Universidade de Brasilia urmat de aproape 6 ani de evoluție a posturilor de business analysit in Brazilia în zona companiilor telecom. Întors în România, Mircea a lucrat în consultanță, apoi a adus platforma online de streaming de muzică Deezer în România, fiind manager pe țară. Abilitățile lui de marketing și IT, combinate cu o atitudine proactivă și orientat spre dezvoltare și performanță, acum ocupa pozitia de Head of Strategic Marketing & Product Development în cadrul Enel România.

 

 

 

 

Zoltán Bereczki, Co-founder și Președinte @ Synerb Venture Catalyzer

Zoltan a coordonat timp de 9 ani activitatea NESsT România ca director national, apoi ca director regional pe România și Balcani. În această perioadă a sprijinit peste 200 de întreprinderi sociale prin mentorat, training și consultanță în dezvoltarea modelelor de business aflate în diverse etape de dezvoltare și a gestionat investițiile directe în întreprinderi sociale. Experiența profesională anterioară include design-ul și managementul programelor de dezvoltare economică și cooperare transfrontalieră între România și Balcani pentru Centrul Euroregional pentru Democrație. Zoltan a fost membru al juriului în zeci comisii de evaluare și investiții, naționale și regionale, și este Fellow al Aspen Institute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close