1. Acasă
 2. Despre noi
 3. De ce existăm

Misiune

Building a world where youth realize their potential as agents of change social entrepreneurs innovators active citizens

Munca de impact necesită un „de ce” puternic. Ne integrăm viziunea și teoria schimbării în tot ceea ce facem.

Teoria schimbării

A oferi tinerilor oportunități de a-și transforma talentele și pasiunile în întreprinderi de impact este un factor cheie atunci când vine vorba de abordarea provocărilor societale atât la nivel de comunitate locală, cât și la scală globală. Cu toate acestea, cercetări amănunțite sugerează că tinerii nu au sprijin multidimensional pentru a deveni cetățeni activi și inovatori sociali. Cele mai importante cauze sunt:

 • Lipsa de modele: Modelele importante, precum părinții și educatorii, nu sunt, de regulă, la curent cu oportunitățile din domeniile antreprenoriatului sau inovării sociale. Această lipsă de informare rezultă în prea puțină încurajare către activități sociale, sau, în cel mai rău caz, atitudini social negativiste care devin obstacole (Schleicher, 2015)
 • Lipsa de abilități: Educația instituționalizată și programele de pregătire nu sunt suficiente pentru a crește atitudini și capacități antreprenoriale. În ciuda unor îmbunătățiri recente în această arie, rezultatul comun este o pregătire pentru angajare (Potter, 2008);
 • Lipsa de resurse: Tinerilor le lipsesc în general capitalul social sau financiar necesare pentru a începe sau conduce un proiect nou sau o afacere socială. Tot pentru ei e mai scăzută probabilitatea de a deține experiență în domeniu comparativ cu persoane mai în vârstă. Cu atât mai mult, piețele financiare tind să nu susțineră noi afaceri, iar companiile deținute de tineri sunt posibil afectate de  „discriminare” în pieța economică, având de aface cu un posibil scepticism din partea clenților (Schleicher, 2015);
 • Lipsa de rețele: Tinerii au cel mai probabil acces redus la rețele sau capital de afaceri. Acest fact are probabil are consecințe atunci când vine vorba despre conducerea unei afaceri sau demonstrarea validității în fața clienților (Schleicher, 2015).

Oferind evenimente la nivel local, organizând ateliere în domeniul antreprenoriatului social și, mai ales, organizând programe de incubare pentru a susține și confirma modelele de afaceri, Social Impact Award susține direct tinerii în a deveni catalizatori ai schimbării.

Succesul abordării noastre este demonstrat de măsurături precise de impact. De la începuturi, SIA este una dintre cele mai mari comunități mondiale de antreprenori sociali, oferind anual susținere pentru peste 10000 de tineri inovatori și peste 1000 de afaceri localizate în 25 de țări din Europa, Africa și Asia centrală.

Zone de impact

 • Educație

  Atelierele, evenimentele și webinar-urile noastre extrem de accesibile și gratuire oferă tinerilor o posibilitate de a descoperi câmpul antreprenoriatului social și de a își începe călătoria de inovatori sociali.

 • Recunoaștere

  Inspirând tinerii cu mii de exemple de antreprenoriat social, creștem recunoașterea domeniului antreprenoriatului social ca variantă de carieră sau modalitate de implicare activă în societatea civilă.

 • Comunitate

  Avem grijă de comunitatea noastră globală de tineri antreprenori sociali, experți, parteneri și susținători, conectându-i între ei și oferindu-le oportunități unice.

 • Susținere

  Îi susținem pe cei mai promițători tineri antreprenori sociali cu „know-how”, mentorat, acces la rețele și fonduri ințiale (pre-seed funding). Oferim, în același timp, și multiple modalități de a se adapta pieței.

Modelul nostru

SIA a dezvoltat un model unic de scalare care ne-a permis să ajungem la tineri din peste 25 de țări din 2009.

Află mai mult