1. Acasă
 2. Despre noi
 3. Istoric

Istoric

Explorează povestea noastră de la înființare în 2009. Am atins câteva etape cheie și ne-am extins în întreaga lume mai mult decât ne-am fi putut imagina vreodată.

Istoric internațional

 1. Începuturile

  Peter Vandor a creat Social Impact Award pentru a afla dacă există antreprenoriat social în Austria. Căutarea lui a fost un succes – primul premiu din istoria SIA a fost câștigat de Project-E, o scoală profesională pentru orfane în Etiopia.

 2. Prima expansiune

  Social Impact Award face primii pași în afara Austriei. Prezentând un model inovativ de licențiere și cu susținerea Impact Hub Praga și Ropot (România), programul este adus în Cehia și România.

 3. Creșterea SIA

  Activ în 10 țări europene, programul SIA susține peste 4000 de antreprenori sociali. Fost câștigător al programului, Jakob Detering ia rolul de director general și accelerează dezvoltarea laturilor de incubare și comunitate ale programului.

 4. Primul summit SIA

  Primul summit SIA are loc în Vienna și adună la un loc câștigători din programele de incubare din jurul lumii.

 5. Prezență globală

  Deja activ în 20 de țări din Europa, Africa și Asia, SIA ajunge la peste 6000 de tineri antreprenori sociali. Mentoratul și dezvoltarea unui prototip devin punctul focal al faze de incubare.

 6. Rezistență în timpul pandemiei

  COVID-19 lovește în jurul lumii. SIA digitalizează întregul program și susține mii de tineri antreprenori social să susțină inovarea socială ca și sector critic al recuperării de după pandemie.

 7. Noua normalitate

  Simultan cu relaxarea restricțiilor COVID-19, evenimentele SIA în persoană revin încet încet. SIA se extinde cu succes în 4 noi țări: Republica Democratică Congo, Germania, Slovenia și Ucraina și ajunge la numere de impract fără precedent datorită unei multitudini de fomate noi.

 8. Un an transformativ

  SIA îmbrățișează o abordare hibridă în jurul lumii și livrează 18 programe locale într-o perioadă de război, conflict și criză. 160 de căștigători se întâlnesc în Viena la summit-ul SIA, primul summit de după începutul pandemiei și cel mai mare summit SIA din istorie.

Istoric local

 1. Începutul

  România devine a doua țară de expansiune a Social Impact Award, după Cehia. Programul este condus de organizația locală Ropot și începe istoria lungă a SIA România de sprijinire a tinerilor în explorarea antreprenoriatului social în întreaga țară.

 2. SIA devine program național

  Impact Hub România preia organizarea locală a programului SIA. Programul se extinde și sprijină sute de tineri din întreaga țară.

 3. Introducerea programului de incubație

  Programul global SIA își extinde activitățile și introduce un program de incubație pentru a sprijini în continuare tinerii antreprenori. Organizația românească Social Innovation Solutions preia implementarea programului la nivel local. În primul său an, programul ajută 9 organizații de impact să-și ducă soluția la nivelul următor

 4. 7 ani de creștere stabilă

  După 7 ani de creștere stabilă, programul SIA este preluat de organizația locală The Social Incubator. În primul său an, programul atrage peste 120 de participanți la etapa de descoperire, participanți la ateliere și evenimente și peste 45 de echipe de solicitanți la incubație.

Echipa noastră

Echipa noastră lucrează neobosit pentru a îmbunătăți calitatea programului și a aprofunda impactul acestuia.

Cunoaște echipa

De ce existăm

Munca și deciziile noastre strategice sunt guvernate de o viziune și o misiune puternice.

De ce existăm

Impactul nostru

Din 2009, SIA a impactat mii de tineri agenți ai schimbării din peste 25 de țări.

Află mai mult