Despre SIA

Navigation

Promovăm antreprenoriatul social

#1: INSPIRAȚIE

Te ajutăm să cunoști acele exemple pozitive de tineri care au început ca și tine

#2: EDUCAȚIE

Te ghidăm în a dezvolta noi concepte de afaceri cu impact social și dezvoltarea unui model sustenabil în jurul ideii tale.

#3: CONECTARE

Te conectăm la o rețea internațională de antreprenori, freelanceri, ONG-isti și reprezentanți ai mediului de afaceri

#4: SPRIJIN

Susținem cele mai bune idei cu premii în bani, spațiu de lucru și conectare, precum și mentorat.


Misiunea Social Impact Award

Potrivit studiului Youth Speak, realizat de AIESEC România pe un eșantion de aproximativ 4000 de tineri, una dintre principalele motivații pe care cei din generația Millenials o au este aceea de a avea un scop mai mare în viață. 21% dintre acești tineri își doresc să fie plătiți pentru a lucra în joburile ideale. 19% își doresc să lucreze într-un start-up, iar 6% dintre ei își doresc să lucreze într-un start-up social.

La nivel european, statisticile sunt similare. Potrivit unui studiu realizat de Trendence Institute, peste 60% din studenții facultăților de business își doresc să aducă o contribuție pozitivă în societate, mai mult decât să câștige bani prin afacerile lor. Iar din ce în ce mai mulți tineri își doresc să își creeze propriile locuri de muncă.

Când punem laolaltă dorința tinerilor de a avea un impact cu nevoia lor de a fi antreprenori, ajungem la esența motivației unui antreprenor social. În contextul în care problemele cu care se confruntă România sunt din ce în ce mai complexe, avem nevoie de o generație de tineri care să îndrăznească să construiască soluții inovative, pe termen lung, prin care să îmbine impactul social cu prosperitatea financiară.

Acesta este și principalul motiv pentru care investim an de an în dezvoltarea programului educațional și a competiției Social Impact Award. Pentru ca mai mulți tineri să fie conștienți că au această oportunitate și să fie inspirați de exemplele care există deja în România și în afară. Și pentru a încuraja cât mai mult un spirit colaborativ între cei care fac parte din comunitatea mai mare a inovatorilor sociali din România.


Social Impact Award este un program educațional în inovare socială și o competiție de idei pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor din lumea întreagă. În 2022 proiectul este prezent în 16 țări din Europa, Africa și Asia.

In România proiectul se află la cea de-a 11 a ediție și este organizat de către Social Innovation Solutions, prin susținerea partenerului principal BCR și susținut de SAP.

Social Impact Award se adresează tinerilor care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ, inițiind proiecte sau chiar organizații.
Ideile lor pot adresa diferite teme: sărăcie, sănătate, educație, mediu, energie, tehnologie și comunicații, drepturile omului, discriminare, etc.

Almost there

You need to register in order to submit your bulletin & vote.

× close