1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. 4 aprilie: Social Impact Award în Timișoara

4 aprilie: Social Impact Award în Timișoara

În lunile martie-aprilie, echipa Social Impact Award a pregătit o serie de 18 workshopuri în mai multe orașe ale țării, în lunile martie și aprilie. Ateliere pe subiecte precum Idea […]

În lunile martie-aprilie, echipa Social Impact Award a pregătit o serie de 18 workshopuri în mai multe orașe ale țării, în lunile martie și aprilie. Ateliere pe subiecte precum Idea Generation, Business Modelling și Business Processes vor fi susținute în București, Cluj, Timișoara, Ploiești, Iași, Sibiu, Craiova, Brașov și Constanța.

De ce antreprenoriat social? De ce Social Impact Award? Chiar funcționează astfel de afaceri? Cum pot să devină tinerii finaliști ai SIA 2017? Pentru a oferi răspuns la aceste întrebări și a facilita interacțiunea cu antreprenori sociali de succes, echipa SIA va ajunge în data de 4 aprilie la Timișoara, de la ora 12:00 la Minds Hub, în cadrul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor (Strada Johann Heinrich Pestalozzi 16). Înscrierile se pot face aici https://goo.gl/6qK00b

Evenimentul SIA în Timișoara continuă în seara de 4 aprilie, de la ora 19.30 la Ambasada (Str. Anton Seiller, nr. 2) cu o conferință despre inovare socială ce îi are ca invitați pe Simona Neumann, Director Executiv Timisoara 2021, Andreea Iager Tako, Co-Fondator PLAI Festival și AMBASADA, Ana Janošev, Coordonator SIA Serbia și Zoltan Bereczki, Director al NESst Romania.

După definitivarea workshop-urilor în țară și primirea aplicațiilor, juriul va selecta 15 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Pe 5 octombrie, un juriu format din experți în antreprenoriat social va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. Câștigătorii vor primi și burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la începutul lunii noiembrie, la Belgrad.

Social Impact Award reprezintă, în primul rând, o nouă cale de carieră pentru tineri. Formularul de înscriere disponibil până pe 7 mai este primul pas către o experiență de învățare completă, care își propune să transforme tineri cu potențial în antreprenorii de impact de mâine. 

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european și nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în 18 țări: Austria, Croația, Cehia, Grecia, Macedonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Elveția, Georgia, Slovenia, Tunisia, Kosovo, Bosnia, Muntenegru, Ungaria și Albania.

În România, proiectul se află la cea de-a șasea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă. Partenerii SIA 2017 sunt Enel Romania, BCR, KMG International – Rompetrol Group, EY Romania.

La nivel local, partenerii proiectului sunt Minds Hub și Ambasada.

Photo source: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/Piata_Uniri_Panorama_timisoara_-_TM-II-m-A-06176.jpg