1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. RReports, Woodn Studio și Decopertat, câștigătorii Social Impact Award România 2022!

RReports, Woodn Studio și Decopertat, câștigătorii Social Impact Award România 2022!

Luni, 26 septembrie 2022, a avut loc marea finală a Social Impact Award România, competiția care încurajează anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel internațional. În urma pitch-urilor […]

Luni, 26 septembrie 2022, a avut loc marea finală a Social Impact Award România, competiția care încurajează anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel internațional. În urma pitch-urilor echipelor finaliste, juriul a selectat 2 echipe care au câștigat premii în valoare de câte 4000 de euro și ocazia de a merge la Viena în luna noiembrie, pentru a cunoaște echipele câștigătoare din celelalte 18 țări SIA, în cadrul Social Impact Award Summit. Totodata, publicul a avut ocazia sa isi voteze echipa favorita în cadrul Votului Comunității, iar câștigătorii au primit un premiu în valoare de 2000 de euro.

 

Cele 3 echipe care au câștigat competiția Social Impact Award România sunt: 

  • RReports este o aplicație mobilă prin care cetățenii pot trimite sesizări către administrația locală de oriunde și oricând într-un mod simplu și rapid.
  • Woodn Studio este un brand de mobilier din lemn masiv cu design unic, realizate prin intermediul unor ateliere locale din România, produsele fiind comercializat la nivel european prin intermediul unei platformei web.
  • Decopertat este o comunitate artistică inovativă ce există din nevoia de a elimina descurajarea sistematică a artiștilor mici, propunându-și să schimbe astfel contextul actual al artei din România. 

Evenimentul care a marcat încheierea ediției din acest an a competiției a început cu prezentările celor 6 echipe finaliste, în fața participanților și a juriului format din: Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia), Anca Luca (BCR), Alina Kasprovschi (Fundația Comunitară București), Florin Ghindă (România Pozitivă), Andra Munteanu (Narada) si Cristiana Ispas (SAP).

 

Înainte de decernarea premiilor au avut loc trei conversații în jurul antreprenoriatului social. Prima a fost o intervenție a coordonatorului SIA Ucraina, Artem Kornetskyy (School of ME), care a povestit despre situatia actuala în contextul războiului. Cea de-a doua conversatie a fost cu liceeni și tineri interesați de subiect, Rogojianu Dumitrita (delegat ONU) și trei participanți în cadrul competiției Switch, Alexoaie Stefan, Selciuc Elena și Lupu Delia, care speră să își creeze un viitor antreprenorial. Ultimul panel a avut rolul de a dezvălui culisele unei idei de business social deja implementate și a avut ca participanți antreprenori cu experiență în domeniu, Daniela Rusu (fondator Precious Circuit și câștigătoare SIA 2021) și Daniela Staicu (business development manager @ ALTRNTV). 

Despre SIA

Social Impact Award este un program educațional în inovare socială și o competiție de idei pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor din lumea întreagă. În 2022 proiectul este prezent în 18 țări din Europa, Africa și Asia.  

În România, Social Impact Award se află la cea de-a 11-a ediție și este organizat de către Social Innovation Solutions cu sprijinul partenerilor BCR și SAP.

 

Persoana de contact: 

Raveca Țîmpău

Project Manager SIA România

raveca.timpau@innovationsolutions.eu