1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Anunţarea celor 15 idei finaliste SIA 2018!

Anunţarea celor 15 idei finaliste SIA 2018!

Juriul a selectat cele 15 idei finaliste pentru Social Impact Award 2018 (listate în imaginea de mai jos). Echipele finaliste vor beneficia de o experienţă educaţională şi un program de […]

Juriul a selectat cele 15 idei finaliste pentru Social Impact Award 2018 (listate în imaginea de mai jos). Echipele finaliste vor beneficia de o experienţă educaţională şi un program de incubare în care se va lucra la dezvoltarea ideilor pe perioada verii.

Ediţia de anul acesta se arată promiţătoare când privim ideile selectate. De la educaţie, mediu, sănătate mentală presărând, bineînţeles, cu tehnologie domeniile deja menţionate la reintegrare grupuri vulnerabile devine evident că vom avea material suficient de modelat şi drept urmare o vară plină cu antreprenoriat social.

Pentru a exemplifica cele scrise mai sus, am descris pe scurt ideile finaliste SIA 2018:

B.You: Ne dorim să îi oferim adolescentului cadrul şi oportunităţile potrivite pentru ca el să ajungă cu adevărat la adevăratul eu.

Bottle. World: Proiectarea unei sticle de apă reutilizabilă, „cool” și unică special concepută pentru millennials și pentru nevoile noastre de călătorie.

Busola: Busola ghidează liceenii spre domenii de studiu potrivite abilităților. Ei primesc consiliere vocațională, acces la cursuri și în companii.

I’m fine: Aplicație mobilă ce are ca scopuri stabilizarea, înțelegerea, monitorizarea și îndreptarea către ajutor profesionist a oamenilor depresivi.

Oncovox: Oncovox este o platformă online multimedia care oferă intervenţie psihologică pacienţilor oncologici din România.

Open doors for Arts and Therapy: Când auzim „terapie” ne gândim la un clişeu uneori.Suntem o echipă dinamică ce vrem să deschidem primul Centru Comunitar pentru Arte!

Pay it forward: Construim un centru de activitati pentru copii care are la baza conceptul de pay it forward.

Prânz de la bunica: Dorinţa: prânz ca la bunica acasă. Soluţie: aplicaţie care pune în contact corporatişti înfometaţi cu bunici-bucătărese. 

School of motivation: School of Motivation vine în sprijinul tinerilor care se luptă să își clarifice calea și să fie mai motivați în activitatea lor.

Special youth development program: SYDP este un proiect destinat beneficiarilor și personalului din centre de plasament și case de tip familial.

The Old Musicians Reloaded: Reintegram bătrânii artişti în societate! Un club în care muzicienii de vârste înaintate se vor simţi din nou valorizaţi, în faţa tinerilor.

Unique faces and Glamour: UFG is a fashion show where young designers’ creations are showed off by disabled teens which is meant to integrate them in our society.

UnitEDU: Profesorii au nevoie de acces la cea mai bună resursă educațională-ei înșiși.Prin UnitEDU profesorii contribuie la dezvoltarea comunității.

Zero Waste Kit: The zero waste kit contains reusable products for everyday use in order to help protect our environment.

Zero Waste Store: Zero Waste Store – întreprinderea socială care luptă împotriva deșeurilor de ambalaje, promovând un model de consum sustenabil.

Felicitări finaliştilor SIA 2018 şi celor care au aplicat acest an la SIA! Vă dorim ca toate ideile să prindă aripi!