1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Au început înscrierile la Social Impact Award 2021!

Au început înscrierile la Social Impact Award 2021!

Au început înscrierile la Social Impact Award 2021, competiție cu premii de 10.000 de euro pentru idei de afaceri sociale!  Vrei să calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat […]

Au început înscrierile la Social Impact Award 2021, competiție cu premii de 10.000 de euro pentru idei de afaceri sociale! 

Vrei să calci pe urmele antreprenorilor sociali care au schimbat lumea? Luni, 29 martie, Social Innovation Solutions a lansat Ediția #10 a Social Impact Award România, parte a competiției internaționale care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. Tinerii între 14 și 30 de ani care își doresc să dezvolte soluții la probleme sociale sau de mediu într-un mod inovator sunt așteptați să aplice până pe 31 mai aici pentru un incubator de 3 luni și premii de 10.000 de euro.

La evenimentul de lansare experți în antreprenoriat social au împărtășit perspectivele lor asupra impactului social și soluțiilor la probleme sociale, cât și ce înseamnă adaptabilitate și reziliență în antreprenoriatul social: Melania Medeleanu (ZI de BINE, membru al juriul SIA), Raluca Bacinschi-Stratulat (Izibac, câștigător SIA 2017) și Eli Neicuț (Eli Vorbește). Află despre antreprenoriat social aici

Și în 2021, celor 10 echipe finaliste li s-a pregătit un program educațional complex, premii și conectare internațională, astfel încât ideile lor să se transforme în proiecte concrete. Înscrierea în competiție se face prin intermediul platformei online: apply.socialimpactaward.net/romania/, până pe 31 mai

În cadrul incubatorului, echipa SIA desfășoară o serie de ateliere și evenimente în perioada aprilie-mai, pe teme precum Idea Generation și Business Modelling, online, cu parteneri din orașe ca: București, Iași, Timișoara, Cluj, Constanța, Galați, Craiova, Suceava, Alba-Iulia, Brașov, Râmnicu Sărat, Roman și altele.  

După primirea aplicațiilor până pe 31 mai, juriul va selecta cele 10 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. Juriul este format din Melania Medeleanu, Co-founder @ZI de BINE, Ana Maria Crețu, Head of Social Banking Department @BCR, Josephin Galla, Managing Director CEE @SAP, Mircea Mârza, Head of Strategic Marketing & Product development @Enel România, Angela Achitei, Președinte @Fundația Alături De Voi, Ciprian Stănescu, Co-founder @Social Innovation Solutions, Diana Certan, Executive Director @Fundatia Concordia, Dragoș Jaliu, Co-founder @consolid8 și @fonduri-structurale.ro și Zoltán Bereczki, Co-founder și Președinte @Synerb Venture Catalyzer. 

Perioada de incubare vine cu resursele necesare, astfel încât tinerii să își dezvolte ideea mai departe. Incubarea oferă acces la:

  • sesiuni individuale de mentoring;
  • metode și instrumente de lucru specifice antreprenoriatului social;
  • o comunitate internațională de tineri antreprenori sociali;
  • suport în înțelegerea priorităților și în acționarea în direcția lor.

În data de 5 octombrie, juriul va acorda premii de 10.000 euro: 3 premii de 3000 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 1000 de euro, desemnat prin votul comunitățiii și burse de participare la Social Impact Award International Summit, din noiembrie.

Aplică cu ideea ta la Social Impact Award 2021 folosind platforma de înscriere proiecte apply.socialimpactaward.net/romania/ Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award, pagina de Facebook Social Impact Award si Instagram @sia_romania.

 

Despre Social Impact Award

 

În România, competiția este la a zecea ediție și este organizată de către Social Innovation Solutions – organizație dedicată generării, validării și accelerării ideilor cu impact pozitiv, cu o echipă cu competențe mixte de business, administrație publică, inovare socială și analiză a trendurilor de viitor. SIS dezvoltă incubatoare pentru tineri ca Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit și platformele de conversații Future Summit și Future Talks.

Partenerul principal care sprijină SIA România 2021 este BCR alături de partenerii Enel România și SAP.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 18 țări: Armenia, Austria, Bosnia & Herzegovina, Croația, Republica Cehă, Congo, Georgia, Germania, Ungaria, Kazahstan, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Uganda și Ucraina.

Persoană de contact:

Livia Florea

livia.florea@innovationsolutions.eu 

Project Coordinator Social Impact Award Romania