1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Cele 16 echipe finaliste SIA 2019

Cele 16 echipe finaliste SIA 2019

Juriul a selectat cele ideile de afaceri finaliste pentru Social Impact Award 2019! Echipele anului acesta vor beneficia de o experientă educatională și un program de incubare în care se […]

Juriul a selectat cele ideile de afaceri finaliste pentru Social Impact Award 2019! Echipele anului acesta vor beneficia de o experientă educatională și un program de incubare în care se va lucra la dezvoltarea lor și a ideii lor de afaceri timp de 3 luni.  

SIA 2019

Ediția de anul acesta se arată promițătoare datorită ideilor scrise și selectate de către juriul ales. De la educație, mediu, sănătate mentală, toate acestea presărate cu tehnologia, la reintegrare a grupurilor vulnerabile, putem modela pe parcursul incubării viitorii antreprenori sociali.

Haideți să vedem împreună care sunt echipele finaliste din vara aceasta:  

Educație în școli/licee/facultăți prin intermediul Realității Virtuale: Dorim să oferim copiilor din școli posibilitatea de a învăța și dezvolta pasiuni față de materii prin intermediul tehnologiei VR.

Go Help Fund: Platformă online pentru strângerea fondurilor umanitare și managementul ONG-urilor folosind Blockchain pentru transparență.

Parentool: Agregator de conținut psiho-educațional personalizat în funcție de tipul de comportament al părintelui și etapa de dezvoltare a copilului.

Inventors playground: Obiectivul general Icar Institute este creșterea participării active în sectorul științei și tehnologiei în rândul populației.

Rooftop Gardens: It is an architectural project aiming to fight air pollution in cities by implementing green spaces on the top of buildings.

Reparoteca: Un hub care întrunește 4 activități sub umbrelă economiei circulare: reparații, cursuri, butic de obiecte upcycled, un program de ucenicie.

Elite Planner: DREAM. PLAN. DO. Turn your dreams into a plan and progress towards them every day with Elite Planner! A life paper couch at your demand.

Bright Living: Terapie prin meditație pentru cei aflați în situații vulnerabile, pentru că fiecare om merită să trăiască o viată luminoasă.

Olarsons: Spațiu de creație, experiment și meditație pentru viziuni sustenabile ale viitorului care susține tineri artiști, cercetători si gânditori.

Davidlinen: Lenjerii de pat create manual prin meșteșugurile femeilor din zonele rurale și ale artistului, cu scopul de a consolida incluziunea socială.

Conversații cu sens profesional: Facem ateliere de orientare în carieră cu părinti de adolescenți și cu adolescenți ca să descopere care este jobul ideal pentru ei.

Mentee: O aplicație care permite potrivirea între cursanți cu interese similare și încurajează, de asemenea, învățarea in grup sau 1:1.

Øko: Este un eco-streetwear brand ce se ocupă cu vânzarea articolelor vestimantare rezultate din procesul de reciclare a sticlelor PET.

Eduprenoria: Facem educație antreprenorială pe bune pentru elevii liceelor tehnologice.

Teach a friend: Proiectul constă în predarea limbii engleze în rândul copiilor din centrele de zi (5-17 ani), respectiv plasament din Cluj.

Pot,Vreau,Reușesc!: Este un program transformațional, cu impact pozitiv pentru elevi și pentru comunitatea din care aceștia fac parte.

Felicitări finaliștilor SIA 2019 și celor care au aplicat în acest an în competiție! Vă dorim ca toate ideile cu impact social să prindă aripi.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor la nivel european și nu numai. Astăzi, proiectul este prezent în 17 țări din Europa, Asia și Africa.

În România, proiectul se află la cea de-a opta ediție și este organizat de către Universitatea Alternativă, Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub,cu sprijinul partenerilor BCR, Enel România și RedBull Amaphiko .