1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Comunicat de presă. Social Impact Award 2016

Comunicat de presă. Social Impact Award 2016

Premii de 5000 de euro pentru ideile de afaceri sociale ale studenților la competitia internațională Social Impact Award! Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solution si Universitatea Alternativă lansează Social Impact […]

Premii de 5000 de euro pentru ideile de afaceri sociale ale studenților la competitia internațională Social Impact Award!

Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solution si Universitatea Alternativă lansează Social Impact Award România, competiția internațională ce încurajează tinerii dornici să aducă o schimbare în societate prin antreprenoriat social. Tinerii care își doresc să schimbe probleme sociale curente într-un mod inovativ sunt așteptați să aplice până pe 8 mai pentru premii în bani, mentorat, spațiu de lucru și participarea la Social Impact Award Europe Summit în Viena.

Lansarea competiției Social Impact Award a adus împreună la Bucuresti peste 120 de tineri dornici să afle mai multe despre antreprenoriat social, precum și foști câștigători Social Impact Award, membri ai juriului, parteneri și antreprenori sociali. Participanții au avut ocazia să se conecteze cu alți tineri care le împărtășesc aspirațiile și să înțeleagă care sunt primii pași spre a deveni antreprenor social în România de la practicieni ca Zoltan Bereckzi, Country Manager NESst, Irina Anghel, Președintele clubului Harvard România și Moldova, Jakob Detering – antreprenor social din Austria, Cristina Cristea – co-fondator Universitatea Alternativă, Ciprian Stănescu – Curator Global Shapers, Oana Țoiu – Antreprenor Social.

În contextul în care 60% din studenții români vor să devină antreprenori* și în top trei motivații de alegere a carierei este aceea de a-i ajuta pe ceilalți**, conform studiului global Youth Speak, antreprenoriatul social devine o variantă necesară. In lipsa predării acestuia în scoli, Social Impact Award își propune să aducă în atenția tinerilor prin premii, workshopuri și exemple de antreprenori sociali această opțiune de carieră.

Echipa Social Impact Award pornește prin țară într-un turneu de inovare socială cu o serie de workshopuriîn 10 martie în București și Cluj, 19 martie în Universitatea Politehnică București, 21 martie în Craiova, 31 martie în Timișoarași în curând în Brașov și Iași aducând în fața studenților antreprenori sociali de succes și metodologii pe temele Idea Generation, Business Modelling, Business Processes.

Mai multe detalii despre workshopuri și înscrieri sunt disponibile aici.

După 8 mai, organizatorii vor selecta 8 idei de proiecte care vor intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii alături de Youth Hub și Incubatorul Universității Alternative iar cei care aplică până la sfârșitul lunii martie vor primi și feedback de la organizatori. Pe 29 septembrie, juriul va acorda 3 premii de 1500 de euro, la care se adaugă premiul de popularitate în valoare de 500 de euro, desemnat prin votul comunității. Câștigătorii vor primi și burse de participare la Social Impact Award Europe Summit, care va avea loc la finalul lunii octombrie, la Viena.

De multe ori,ideile mici aduc schimbări mari. Începând cu 2012, 12 idei de afaceri sociale au avut susținerea Social Impact Award România. COBI Bycicle și Upside Down sunt doar două dintre ele. COBI Bycicle este primul centru de reciclare a bicicletelor din România, care ajută studenți și persoane cu venituri medii să își personalizeze bicicleta, promovând în același timp un stil de viață sănătos și protecția mediului prin reciclare selectivă. Iar echipa Upside Down colectează bannere stradale de la campanii publicitare de la diferite companii pentru a le transforma în produse practice. Astfel, reduc cantitatea de substanțe toxice care ajung în atmosferă prin arderea materialelor respective.

Social Impact Award reprezintă, în primul rând, o nouă cale de carieră pentru tineri. Formularul de înscriere disponibil până pe 8 mai este primul tău pas către o experiență de învățare completă, care își propune să transforme tineri cu potențial în antreprenorii sociali de mâine. Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul Social Impact Award.

Despre Social Impact Award

Social Impact Award este o competiție de idei pentru studenții care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul studenților și tinerilor din Europa Centrală și de Est. Astăzi, proiectul este prezent în 10 țări: Austria, Cehia, Bosnia și Herzegovina, Grecia, Macedonia, Muntenegru, România, Rusia, Serbia și Slovacia.

În România, proiectul se află la cea de-a cincea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă, construind pe edițiile anterioare organizate de Impact Hub București.

Global Shapers Bucharest Hub face parte din rețeaua globală de Huburi de tineri prezentă în peste 450 de orașe din peste 80 de țări aflată sub egida World Economic Forum. (www.globashapers.ro)

Social Innovation Solutions este un butiq de consultantă și training în inovare și antreprenoriat social fondat de Oana Țoiu.

Universitatea Alternativă este o platforma educațională, aflată la intersecția dintre aspirațiile studenților, provocările societății, proiectele companiilor și expertiza profesioniștilor care construiesc experiențele de învățare.

Persoana de contact:

Corina Angelescu

Social Impact Award Romania PR

corina.angelescu@universitateaalternativa.ro

0743 096 875

Taguri: antreprenoriat social, Social Impact Award, studenti, competitie, business, impact social

*   conform studiului Erst&Young prezentat la Romanian Business Leaders Summit 2016

** conform rezultatelor pe Romania ale studiului global Youth Speak realizat de AIESEC, cu peste 3000 de respondenți

Awards