1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Cum a arătat Social Impact Award în pandemie?

Cum a arătat Social Impact Award în pandemie?

Anul acesta, Social Impact Award și-a mutat activitatea în online. Competiția desfășurată în România și organizată de Social Innovation Solutions a atras în cadrul webinariilor și conversațiilor live din primăvară […]

Anul acesta, Social Impact Award și-a mutat activitatea în online. Competiția desfășurată în România și organizată de Social Innovation Solutions a atras în cadrul webinariilor și conversațiilor live din primăvară peste 1000 de tineri interesați să contribuie la o schimbare în bine în domenii foarte variate: educație, tehnologie, mediu, sănătate, drepturile omului, etc.

Pe baza deciziilor luate de juriu, echipele finaliste selectate au avut acces la mentoring și o serie de webinarii, ca parte a programului de incubare pe parcursul verii, cu scopul de a-și modela mai bine ideile de afaceri alături de parteneri ai competiției precum ENEL, Erste Foundation și BCR.

SIA este o competiţie de idei de afaceri sociale, în cadrul căreia 3 echipe finaliste au ocazia de a câştiga premii în valoare de 4500 de euro, un premiu de 500 de euro al Votului Comunității și conectare la comunitatea internaţională în cadrul Summit-ului Internațional.

 

Ce a cuprins incubarea SIA 2020?

Perioada incubării a fost una plină de webinarii și oportunități pentru finaliștii noștri, dar și pentru alumni și nou-veniții care vor să afle mai multe despre antreprenoriat social.

 

 

O scurtă sumarizare a ceea ce au avut parte cele 15 echipe SIA 2020 cuprinde webinarii de business modelling, marketing, strategii de vânzări, financiar și interacțiuni cu alumni și modele de antreprenori sociali care au făcut un pas către o lume mai bună.

Ce urmează?

În mai puțin de o săptămână, pe 14 septembrie, va începe Votul Comunității, unde echipele își vor prezenta și promova afacerile printr-un scurt videoclip de 90 de secunde pentru a-și valida ideea în rândul grupului țintă. Afacerea cu cele mai multe voturi va fi premiată cu 500 de euro în cadrul marii finale Social Impact Award 2020.

Marea finală va avea loc pe 1 octombrie, în format fizic restrâns, unde echipele vin să își susțină pitch-ul în fața juriului format din Iustina Neagu (ENEL România), Zoltan Bereczki (Synerb), Diana Certan (Fundația Concordia), Marta Ușurelu (Revista BIZ), Alexandru Ghiță (Educativa), Irina Ciocan-Stănescu (Grafitti PR), Tamina Lolev (NOD Makerspace) și Ciprian Stănescu (Social Innovation Solutions). Din cauza restricțiilor încă în vigoare, evenimentul va fi unul restrâns din punct de vedere al numărului de participanți, însă va fi deschis live, către publicul online și susținătorii finaliștilor de anul acesta.