1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Echipele finaliste Social Impact Award 2021

Echipele finaliste Social Impact Award 2021

Terapie prin balet pentru victimele violenței domestice, aplicație pentru monitorizarea screeningului medical, camere de luat vederi pe mașinile de colectare a gunoiului care să recunoască sortarea incorectă sunt câteva dintre […]

Terapie prin balet pentru victimele violenței domestice, aplicație pentru monitorizarea screeningului medical, camere de luat vederi pe mașinile de colectare a gunoiului care să recunoască sortarea incorectă sunt câteva dintre cele 10 idei de afaceri sociale selectate în incubatorul competiției internaționale Social Impact Award.

După primirea aplicațiilor, juriul format din Melania Medeleanu, Co-founder @ZI de BINE, Ana Maria Crețu, Head of Social Banking Department @BCR, Josephin Galla, Managing Director CEE @SAP, Mircea Mârza, Head of Strategic Marketing & Product development @Enel România, Angela Achitei, Președinte @Fundația Alături De Voi, Ciprian Stănescu, Co-founder @Social Innovation Solutions, Diana Certan, Executive Director @Organizația Umanitară Concordia, Eli Neicuț Host @Radio Tanănana, Dragoș Jaliu, Co-founderi @fonduri-structurale.ro și Zoltán Bereczki, Co-founder și Președinte @Synerb Venture Catalyzer au selectat cele 10 echipe din domeniul educației, sănătății mentale, protecției mediului, sau agriculturii toate acestea îmbinate cu tehnologia.

Cu susținerea a peste 30 de antreprenori, cele 10 echipe finaliste vor beneficia de mentorat, conversații cu experți, webinarii de antreprenoriat și conectarea la o comunitate națională și internațională de tineri cu inițiativă.

Pe 5 octombrie, juriul va acorda premii de 10.000 de euro pentru cele mai bune 3 echipe și burse de participare la Social Impact Award International Summit, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie în Viena.

”În 10 ani de zile SIA a creat o comunitate internațională de tineri antreprenori pasionați de schimbare, mentori și companii mature care investesc în următoarea generație. Trecem printr-o perioadă de schimbare accelerată și avem nevoie nu doar de soluțiile propuse de acești tineri ci și de educarea unei mentalități de agenți ai schimbării în bine” Ciprian Stănescu, Co-fondator, Social Innovation Solutions.

Social Impact Award este o competiție de idei de afaceri sociale și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate la ediția aniversară de 10 ani în România, parte din rețeaua celor 18 țări din Europa, Asia și Africa.

Echipele finaliste SIA 2021

AgriHub

AgriHub oferă micilor producători o metodă rapidă de a-și construi o prezență online prin generarea unui magazin online optimizat.

Befriended

Befriended este o aplicație în domeniul sănătății mintale cu scopul de a oferi servicii în domeniu către un grup mai larg de persoane.

iScreen

Un produs digital ce oferă utilizatorilor un to-do list pentru teste de screening personalizate pentru a reduce mortalitatea din bolile ce pot fi prevenite.

On Angel Wings

Proiectul are la bază terapia prin balet pentru victimele violenței domestice, fundamentată în baza unor elemente de fond necesare pentru prelucrarea traumelor.

Polymore

Un sistem ce ajută companiile de reciclare să identifice în timp real generatorii de deșeuri ce nu sunt sortate corespunzător prin instalarea unor camere de luat vederi pe mașinile de colectare.

Precious Circuit

Precious Circuit își propune crearea de bijuterii și accesorii prin utilizarea în procesul de producție a DEEE-urilor reciclate, reintroducându-le în circuitul economic.

Sacosh

Sacosh este un brand de sacoșe din material plastic și textil reciclat.

Vehicool

Vehicool este aplicația care aduce spălătoria auto acasă sau la birou cu utilizarea a doar 2 litri de apă și soluții biodegradabile.

VerdeFresh

VerdeFresh este o companie de agricultura urbană sustenabilă, care își propune sa micșoreze perioada dintre recoltare și consum la o singura zi.

Verdoo

Verdoo ajută utilizatorii să descopere cele mai bune oferte, în timp ce plantează gratuit copaci pentru a le compensa amprenta de CO2.

Despre Social Impact Award

În România, competiția este la a zecea ediție și este organizată de către Social Innovation Solutions – organizație dedicată generării, validării și accelerării ideilor cu impact pozitiv, cu o echipă cu competențe mixte de business, administrație publică, inovare socială și analiză a trendurilor de viitor. SIS dezvoltă incubatoare pentru tineri ca Social Impact Award, Future Makers și Future Youth Summit și platformele de conversații Future Summit și Future Talks.

Partenerul principal care sprijină SIA România 2021 este BCR alături de partenerii Enel România și SAP.

Astăzi, proiectul este prezent în peste 18 țări: Armenia, Austria, Bosnia & Herzegovina, Croația, Republica Cehă, Congo, Georgia, Germania, Ungaria, Kazakhstan, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia, Uganda și Ucraina.