1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Field Trip Policy Center for Roma and Minorities

Field Trip Policy Center for Roma and Minorities

SIA Field Trips  Plecând de la ideile de afaceri ale finaliștilor SIA 2019, cunoașterea beneficiarului constituie un factor important în modelul de business. Astfel, an de an organizăm “Field trips” […]

SIA Field Trips

 Plecând de la ideile de afaceri ale finaliștilor SIA 2019, cunoașterea beneficiarului constituie un factor important în modelul de business. Astfel, an de an organizăm “Field trips” pentru finaliștii noștrii în care vizităm zone cheie și organizații care ne pot inspira și da mai multe sfaturi cu privire la beneficiarii lor. 

 Am început incubatorul Social Impact Award 2019 cu prima excursie din seria celor 3 SIA Field Trips la Școala 147 pentru a ne întâlni cu reprezentanții Policy Center for Roma and Minorities. Organizația, împreună cu ENEL România, care le este aproape din anul 2015, acționează prin programe educaționale și comunitare sustenabile pentru a rezolva problematica incluziunii sociale a comunitătilor care se confruntă cu sărăcie, cu focus asupra celor cu o populație semnificativă de etnie romă. 

Beneficiarul nostru

 Conversația a început rapid și firul acesteia a dus către povești din zona interacțiunii cu persoanele din mediile defavorizate și conștientizarea perspectivei lor asupra educației, banilor și a societății în care trăiesc. De aici s-au dezbătut modalitățile de a ajunge la beneficiari și a le câștiga încrederea pentru a-i ajuta pe mai departe, dar și modelul de business sustenabil al organizației Policy Center. 

Roma
Imagine preluată de la Policy Center for Roma and Minorities

 Timpul petrecut a stat sub semnul inspirației, iar sfaturile puse pe masă i-au condus pe finaliștii noștrii în zona de well-being cu întrebarea: “Cum mai găsim energie după toate dificultățile cu care ne confruntăm în fiecare zi încercând să facem bine?”. De aici, gazdele noastre au construit o poveste în jurul motivației lor, dar elementul cheie cu care am plecat a fost dorința de a ajuta. Impactul devine unul substanțial, într-o afacere socială, atunci când persoanele implicate sunt îndrăgostite de problemă, nu de soluție.  

 Plecăm la drum în călătoria SIA de anul acesta în minte cu rolul beneficiarului și înțelegerea profundă a problemei, acestea fiind esențiale pentru sustenabilitatea unui business social sănătos. 

Imagine preluată de la Policy Center for Roma and Minorities


Despre Policy Center
Policy Center for Roma and Minorities acționează prin programe educaționale și comunitare sustenabile pentru a rezolva problematica incluziunii sociale a comunităților care se confruntă cu sărăcie, cu focus asupra celor cu o populație semnificativă de etnie romă. Clubul Mamelor şi Clubul de Educaƫie Alternativã sunt principalii piloni de sprijin pentru cei care se confruntă cu marginalizarea și sărăcia în cartierul Ferentari. Clubul de Educație Alternativă a fost replicat și în alte comunități sărace din județele Sibiu, Brașov, Dâmbovița și, în curând, Dolj.  Mai multe detalii regăsiţi la https://policycenter.eu/ro/.  
Despre Enel 
Enel este o companie energetică multinațională, jucând un rol important pe piețele globale de electricitate, gaze naturale și energii din surse regenerabile. Grupul Enel activează în peste 30 de țări de pe cinci continente și are o capacitate instalată netă de producție de energie de circa 88 GW. Enel distribuie electricitate și gaze naturale printr-o rețea de peste 2,1 milioane km, are peste 72 de milioane de clienți casnici și companii în toată lumea, care reprezintă cea mai mare bază de clienți comparativ cu firmele europene din domeniu. Enel este cea mai mare companie integrată de utilități din Europa după capitalizarea de piață și una dintre primele companii de electricitate de pe continent în ceea ce privește capacitatea instalată și EBITDA raportat.
Prezent pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, unul dintre cei mai mari investitori privați în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile.
Începând cu anul 2015, Enel România în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities au dezvoltat un proiect integrat care îşi propune să îmbunătăţească accesul la energie electrică pentru locuitorii cartierului Ferentari.
Enel este, de asemenea, unul dintre partenerii SIA România, susţinând iniţiativele cu impact social ale tinerilor antreprenori sociali.
 Despre SIA
 Social Impact Award este o competiţie internaţională care susţine tinerii motivaţi din peste 20 de ţări să găsească soluţii inovative la probleme sociale ale societăţii noastre de astăzi, transformând idei în proiecte concrete cu impact social. SIA România este un proiect cu acoperire naţională cu misiunea de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităţilor de carieră pentru tinerii din România.
SIA este organizat a în Romania​ de Universitatea Alternativa, Social Innovation Solutions și  Global Shapers Bucharest Hub cu sprijinul BCR, ENEL și Red Bull Amaphiko.