1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Finaliștii SIA 2016

Finaliștii SIA 2016

ABCDigital Auras Geambasu & Cezara Suman Descrierea proiectului: „Programul „ABCDigital” isi propune sa ajute persoanele in varsta (40-65 ani) din Romania sa deprinda competente digitale (in vederea angajarii sau in […]

ABCDigital

Auras Geambasu & Cezara Suman

Descrierea proiectului: „Programul „ABCDigital” isi propune sa ajute persoanele in varsta (40-65 ani) din Romania sa deprinda competente digitale (in vederea angajarii sau in scop social/personal) – de la cele de baza (utilizare calculator/tableta/smartphone) pana la medii spre avansate (conectarea la internet, utilizarea retelelor de socializare si a motoarelor de cautare, precum si a serviciilor de e-mail, video calls etc).

Fabrica de experimente

Butmălai Alexandra, Chiș Andreea, Gazdaru Ionuț, Cătălin Dragomir

Descrierea proiectului: Fabrica de experimente este o inițiativă apăruta din dorința de a îmbunatăți sistemul de învățământ românesc pentru generațiile viitoare. Cunoscând ca elevi că sfera aplicabilității teoriei predate în școli este una dintre cele mai deficitare, ideea noastră se concentrează pe științe – mai exact fizică și chimie. Cu ajutorul primei truse de experimente științifice,  „#1WOW, ce cool e apa!”, copiii vor putea dispune de toate caracteristicile unui mediu adecvat de învăţare practică, având elementele esenţiale la dispoziţie – materialele pentru efectuarea a 17 experimente, o cărticică cu explicaţii pe nivele de dificultate şi video-uri pentru fiecare experiment.

De asemenea, conștientizând că elevii din mediul rural sunt și mai defavorizați în ceea ce privește sistemul de învățământ, ne propunem să realizăm show-uri cu experimente în cel puțin 5 sate din România. Prin acestea copiii vor avea șansa de a realiza singuri 3-5 experimente, îmbunătățindu-și cunoștințele și trezindu-și curiozitatea pentru științe.

GlutenCare Kitchen

Bira Oana Roxana

Descrierea proiectului: Provocarea principala a persoanele cu alergii alimentare, este aceea ca nu gasesc mancare destinata nevoilor lor în restaurante. GlutenCare este o bucatarie specializată în preparea de meniuri și produse alimentare fără alergeni, în principal gluten și lactoză, ce vor fi comercializate acasă, cât și în restaurantele partenere.

Veniturile generate din vânzarea preparatelor, vor fi investiți într-un proces de educație alimentară prin organizare de evenimente și ateliere de nutriție pentru persoanele cu alergii și nu numai. Acestea au ca scop principal, creșterea nivelului de conștientizare a subiectul alergiilor alimentare, puțin cunoscut și deseori neglijat de HoReCa.

iHelp

Mădălina Melinte, Dragoș Țăranu, Vlad Vrînceanu

Descrierea proiectului: Ideea proiectului este de a oferi tuturor celor care vor să facă măcar o faptă bună pe zi posibilitatea să realizeze acest lucru doar printr-o atingere a smartphone-ului. Propunerea este crearea unei aplicații care să conecteze organizațiile non guvernamentale sau oamenii în nevoie cu cei care doresc să îi susțină.
Practic ideea constă într-o aplicație la care oricine poate subscrie printr-un abonament lunar care va funcționa ca un credit pentru „fapte bune”, iar aplicația îi va întreba zilnic dimineața/seara pe ce organizație/persoană vor să susțină în acea zi.

INBOX – Student House

Stelian Mustea

Descrierea proiectului: INBOX – Student House isi propune sa ofere cator mai multor studenti acces la spatii de cazare accesibile din punct de vedere al pretului si al facilitatilor. In momentul actual doar 30% dintre studentii din Bucuresti au cazare oferita de Universitate, urmand ca 70% sa opteze pentru o alternativa : camin privat sau apartament. Aceste alternative sunt mult mai scumpe decat chiria unui camin public, astfel incat unele grupuri renunta la studii superioare deoarece costurile de intretinere in Bucuresti sunt mari.  

KULT Hub

Hrib Sebastian, Valentin Astanculesei

Descrierea proiectului: In orasele mici de provincie (spre exemplu Roman), unde oportunitatile si perspectivele tinerilor sunt mai limitate decat in orasele studentesti, exista nevoia infiintarii unui proiect social care sa aiba ca scop  dezvoltarea personala a tinerilor si cresterea unei comunitati proactive.

Save Energy

Stoica-Marcu Alexander, Andu Voicu, Floris Stoica-Marcu

Descrierea proiectului: Dispozitivele lasate in priza fara a fi folosite, tot consuma curent. Save Energy este o priza inteligenta ce isi propune sa salveze energia consumata inutil din toata lumea si se adreseaza in mod principal dezvoltatorilor de imobiliare comercial si rezidential.

Serafim

Mistovschi Robert

Descrierea proiectului: Potrivit unui raport intocmit de Natiunile Unite,este asteptat ca populatia planetei sa depaseasca 9,1 miliarde de oameni in urmatorii ani.Pentru a putea sustine aceasta crestere,productia de hrana trebuie sa creasca cu 70%.Eficientizarea agriculturii este cheia unui viitor sustenabil.
Serafim furnizeaza o solutie completa (hardware, software si de stocare a datelor) proiectand si construind drone si senzori speciali cu scopul de a ajuta agricultorii sa salveze resurse esentiale si sa ia cele mai bune decizii. Analizele si rapoartele legate de cresterea plantelor vor fi puse la dispozitie sub forma unui pachet SaaS.

THATS (Touch & Hear Assisted Teaching System)

Cristian Cotarcea

Descrierea proiectului: THATS (Touch & Hear Assisted Teaching System) își propune să îmbunătățească accesul la educație pentru nevăzători, oferindu-le astfel mai multe oportunități de dezvoltare și integrare în câmpul muncii. THATS este o soluție educațională destinată nevăzătorilor, care cuprinde o enciclopedie online cu materiale educaționale (imagini și piste audio cu informații despre zone de interes din imagini), un editor web pentru crearea de materiale și o aplicație de citire a acestora, pentru iPad și iPhone. Materialele pot fi create prin selectarea unor zone dintr-o imagine digitală și înregistrarea unor piste audio cu informații despre fiecare zonă. Pentru studierea unei imagini, aceasta este listată pe hârtie tactilă și plasată pe masă, în dreptul camerei dispozitivului iPad/iPhone aflat pe un stand deasupra imaginii. La poziționarea unui deget pe una dintre zonele imaginii, aplicația redă pista audio corespunzătoare.

Finaliștii SIA 2016 Photo Gallery