1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. I'm Fine, enJOY & iReUse, câștigătorii Social Impact Award România 2018!

I’m Fine, enJOY & iReUse, câștigătorii Social Impact Award România 2018!

Miercuri, 3 octombrie 2018, a avut loc marea finală a Social Impact Award România, competiția care încurajează anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel internațional. În urma pitch-urilor […]

Miercuri, 3 octombrie 2018, a avut loc marea finală a Social Impact Award România, competiția care încurajează anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel internațional. În urma pitch-urilor celor 9 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au câștigat premii în valoare de câte 1500 de euro și ocazia de a merge la Tbilisi în luna noiembrie, pentru a cunoaște echipele câștigătoare din celelalte 22 țări SIA, în cadrul Social Impact Award Summit.

Evenimentul care a marcat încheierea ediției din acest an a competiției a început cu prezentările celor 9 echipe finaliste, în fața participanților și a juriului format din: Irina Anghel Enescu (Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association),Ștefan Buciuc (Head of Social Banking Unit, BCR), Raluca Cocuz (Sustainability Specialist,  Enel), Alice Stavride  (Concordia Romania), Alexandru Ghiță (Președinte Fondator, Educativa Group) și Ciprian Stănescu (Ashoka).

Înainte de anunțarea câștigătorilor a avut loc o conversație cu tematica Doing good better, alături de Vlad Voiculescu (Co-fondator MagiCAMP) și Mathias Haas (Co-founder Super Social & finalist SIA Austria).

Cele 3 echipe care au câștigat competiția Social Impact Award România sunt:

  • I’m Fine o aplicație mobilă ce are ca scopuri stabilizarea, înțelegerea, monitorizarea și îndreptarea către ajutor profesionist a oamenilor depresivi.
  • enJOY– aduce bucuria învăţării în clasă prin poveşti şi provocări creative. enJoy este un kit educaţional creat pentru a hrăni curiozitatea şi a creşte intereseul elevilor pentru propria învăţare.
  • iReUse – un studio de upcycling care curăţă orașele și reduce risipa de plastic prin transformarea unui material obișnuit în obiecte valoroase pentru comunitate.

Pe lângă cele 3 premii în valoare de 1500 de euro, finaliștii au avut ocazia să câștige 500 de euro, premiu venit în baza Voturilor Comunității. Această etapă a adunat peste 3000 de voturi, iar echipa care a obținut cel mai mare număr de voturi a fost Unique Faces and Glamour. UF&G este un spectacol de modă pe scena căruia vor fi doar persoane cu dizabilități. Scopul principal este schimbarea percepției societății asupra persoanelor cu dizabilități.

La aceste premii se adaugă premiul Red Bull Amaphiko revenit echipei iReUse care va merge ca invitat special la Academia Red Bull Amaphiko din Africa de Sud unde va interacționa cu alți antreprenori sociali pasionați să aducă soluții inovatoare la provocările lumii.

Recunoscători pentru tot sprijinul primit de la partenerii programului în România (Enel, BCR, Red Bull Amaphiko), juriu, mentori și traineri. Împreună am construit un punct de start pentru tinerii cu idei de bine, determinați să aducă proiecte concrete în comunitățile lor. Mulțumim și clădim în continuare, la SIA 2019!