1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Înapoi în ediția cu numărul 8

Înapoi în ediția cu numărul 8

Ce a adus Social Impact Award în 2019? Social Impact Award este o competiție internațională, prezentă în 16 ţări din Europa, Africa şi Asia, care susține tinerii profesioniști, studenții și […]

Ce a adus Social Impact Award în 2019?

Social Impact Award este o competiție internațională, prezentă în 16 ţări din Europa, Africa şi Asia, care susține tinerii profesioniști, studenții și elevii care vor să devină antreprenori sociali. 

Anul acesta, competiția desfășurată în România și organizată de Social Innovation Solutions, Global Shapers Bucharest Hub și Universitatea Alternativă, a atras în cadrul evenimentelor peste 800 de tineri interesați să contribuie la o schimbare în bine în domenii foarte variate: educație, tehnologie, mediu, sănătate, drepturile omului, etc. Pe baza deciziilor luate de juriu, echipele finaliste selectate au avut acces la mentoring și o serie de workshopuri, ca parte a programului de incubare pe parcursul verii, cu scopul de a-și modela mai bine ideile de afaceri alături de parteneri ai competiției precum Enel, BCR și Red Bull.

SIA este o competiţie de idei de afaceri sociale, în cadrul căreia 3 echipe finaliste au ocazia de a câştiga premii în valoare de 5000 de euro și conectare la comunitatea internaţională în cadrul Summit-ului de la Kiev, Ucraina.

Ce a cuprins incubarea SIA 2019?

Perioada incubării a fost una plină de evenimente, workshop-uri și bootcamps pentru finaliștii noștri, dar și pentru alumni și nou-veniți care vor să afle mai multe despre antreprenoriat social.

Community Bootcamp

Am început în forță cu un Community Bootcamp în care ne-am strâns la iarba verde de La Moșie în satul Bolovani. Am discutat, ne-am conectat cu mentori și experți, am avut două zile intense cu workshop-uri și o cină delicioasă creată de noi.

Workshops & Field Trips

Apoi a venit seria celor 5 workshop-uri: Grassroots Economics cu Vali Brabete, Magic Marketing cu Mihai Bonca, Sales cu Elena Badea, Financials cu Vali Brabete și Crafting the pitch cu Andrei Dinu și Alexandra Dinu. Pentru că puterea exemplului este importantă în antreprenoriat, am organizat Field Trips la asociații și ONG-uri care se ocupă cu inserția persoanelor dezavantajate, crearea unor locuri de muncă, educația copiilor și protejarea mediului. Astfel, am ajuns la Policy Center for Roma and Minorities în parteneriat cu Enel România, Parcul Natural Văcărești și Ateliere fără frontiere. 

Evenimente publice

Pentru că vrem ca incubatorul nostru să cuprindă răspunsuri la cât mai multe întrebări, am organizat evenimentul deschis publicului larg, Social Innovation Talk – Building Partnerships with impact, unde i-am avut ca invitați pe Ștefan Buciuc – Head of Social Banking Unit, BCR, 

Raluca Cocuz – Sustainability Specialist, Enel Romania, Guido Janssens – Managing Partner, Emagic și Moderator Ciprian Stănescu, Managing Partner, Social Innovation Solutions. 

 

Acest eveniment a răspuns la: Cum construim parteneriate care să ia în calcul atât nevoile organizațiilor, finanțatorilor și beneficiarilor proiectelor? Din sutele de proiecte care ajung în vizorul companiilor finanțatoare, cum aleg companiile cele mai promițătoare proiecte?Cum măsoară companiile impactul social? Și multe alte cazuri particulare. 

Storytelling Bootcamp by RedBull Amaphiko

Nu în ultimul rând, finaliștii noștri au avut parte de Storytelling Bootcamp by RedBull Amaphiko. Prin susținerea partenerilor noștri de la Red Bull Amaphiko, Mathias a susținut un bootcamp de 2 zile pentru echipele finaliste SIA 2019, prin care acestea au învățat mai  multe despre lumea storytelling-ului și felul în care se aplică în comunicarea unei afaceri sociale. Află mai multe în articolul de aici. 


Community Voting & Award Ceremony

După 8 săptămâni pline cu învățare, am pornit cu pași rapizi către finală și pregătirea echipelor pentru a ieși în fața lumii cu ideea lor de afacere. Au depus mult efort, au promovat proiectele lor în cadrul Votului Comunității și au ieșit toți învingători cu o poftă de a face o schimbare. 

Cine a câștigat și cine a fost juriul competiției Social Impact Award 2019? Află mai multe aici.

Cam așa arată un incubator Social Impact Award care de 8 ani scoate generații întregi de changemakers. 

To be continued in 2020!