1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Ireuse Studio în Africa de Sud

Ireuse Studio în Africa de Sud

 În ediția cu numărul 7 a competiției Social Impact Award România, ca premiu special pentru una dintre echipele câștigatoare a fost participarea în cadrul academiei Redbull Amaphiko din Africa de […]

 În ediția cu numărul 7 a competiției Social Impact Award România, ca premiu special pentru una dintre echipele câștigatoare a fost participarea în cadrul academiei Redbull Amaphiko din Africa de Sud. După anunțarea câștigătorilor SIA 2018, reprezentatul Redbull Amaphiko, Mathias Hass a ales să înmâneze această oportunitate tinerilor, Andreea și Gabriel din proiectul câștigător, Ireuse Studio.  

 Iată că timpul a sosit și cei doi câștigători alături de Oana Țoiu, co-fondator Social Innovation Solution și Alexandra Toiu, reprezentant Redbull România, au plecat entuziasmati către o experiență plină de învățare și cultură.  

 Redbull Amaphiko Academy este o platformă de lansare pentru întreprinzătorii sociali la început de drum, care fac o diferență pozitivă în comunitatea lor: le oferă inspirație, mentorat și abilități practice cât și instrumente necesare pentru ca ei și proiectele lor să ajungă la nivelul următor. 

 Participanții de anul acesta înglobează o gamă variată de domenii care pot aduce un impact social puternic în comunitățile acestora. De la iluminatul străzilor din satele din Africa de Sud pentru a reduce rata criminalității până la reciclarea risipei de mâncare din școli și transformarea acesteia în combustibil pentru a scădea costurile instituțiilor de învățământ. 

june 2019
Photo credits: Mpumelelo Macu / Red Bull Content Pool

 Pe lângă participarea propriu-zisă la workshop-uri și conversații inspirationale din cadrul academiei, câștigătorilor SIA li s-a oferit o experiență personalizată. Au fost puși în contact cu fabrici de reciclare și upcycling unde au fost fascinați de imensele mașinării și strategiile municipalității în combaterea risipei, cât și cu producători locali care își canalizează toată energia pentru a reduce cât mai mult consumul de plastic și au ca scop incluziunea socială.  

 Am obținut un mini-interviu cu Tracy, fondatoarea start-up-ului local It’s not made in China. Pe lângă povestea ei inspirațională, ea adaugă câteva sfaturi finaliștilor de anul acesta.

 A fost o săptămână plină de cunoaștere la nivel de business cât și la nivel de impact social. Ireuse s-a întors acasă cu o agendă plină de strategii, viziuni și modalități de finanțare pentru a-și duce proiectul la un nivel cât mai înalt. 

Photo credits: Mpumelelo Macu / Red Bull Content Pool

 Prin această cale, Social Impact Award România și Ireuse Studio, mulțumește partenerului și sponsorului Redbull Amaphiko pentru deschiderea către noi oportunități.

Despre SIA
 Social Impact Award este o competiţie internaţională care susţine tinerii motivaţi din peste 20 de ţări să găsească soluţii inovative la probleme sociale ale societăţii noastre de astăzi, transformând idei în proiecte concrete cu impact social. SIA România este un proiect cu acoperire naţională cu misiunea de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităţilor de carieră pentru tinerii din România.
SIA este organizat a în Romania​ de Universitatea Alternativa, Social Innovation Solutions și  Global Shapers Bucharest Hub cu sprijinul BCR, ENEL și Red Bull Amaphiko.