1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Marea Finala Social Impact Award 2017

Marea Finala Social Impact Award 2017

Vino alături de noi pe 5 octombrie pentru a susține cele 13 echipe cu idei de afaceri sociale care au ajuns în marea finală a competiției Social Impact Award România. […]

Vino alături de noi pe 5 octombrie pentru a susține cele 13 echipe cu idei de afaceri sociale care au ajuns în marea finală a competiției Social Impact Award România. În cadrul ceremoniei de anunțare a celor 3 câștigători SIA 2017, cele mai bune afaceri vor primii câte un premiu de 1500 de euro, mentorat și oportunitatea de a participa la Social Impact Award Summit, la Belgrad, alături de câștigătorii din alte 17 țări.

Inscrierile se fac prin completarea acestui scurt formular: bit.ly/finalaSIA

Din agenda evenimentului:
14:00 – 18:00 Prezentările echipelor finaliste în fața juriului și a publicului
18:00 – 18:30 Welcome cocktail
18:30 – 19:30 Panel: Rolul inovației sociale în România
19:30 – 20:00 Ceremonia de anunțare a câștigătorilor SIA 2017
20:00 – 21:00 Spațiu de networking

Marea Finală Social Impact Award va aduce împreună finaliștii și juriul competiției, parteneri, inovatori sociali, reprezentanți ai mediului de business și tineri interesați să descopere rolul antreprenoriatului social în România. Echipele finaliste care vor susține prezentările pe parcursul zilei sunt:

1. Ancora – o cafenea socială care ajută la includerea pe piața muncii a copiilor din centrele de plasament din Constanța;
2. Blinkr – un smart strap creat pentru bicicliști și motociciliști cu scopul de a-i face mai vizibili în trafic;
3. Date a Startup – o platformă educațională care încorporează o platformă de internship-uri în companii mici și mijlocii;
4. Dolls Heal Souls – Un Teatru de Papuși educațional pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani;
5. Grai de Plai – proiect care își propune să reintegreze pe piața muncii românii întorși din străinătate;
6. InstaHouse – o platformă de intermediere de servicii de curățenie;
7. IziBac – o aplicație mobilă care are ca scop facilitarea învățării pentru examenul de Bacalaureat;
8. Mind Tools – o platformă educațională online pentru tinerii din Cluj;
9. Opportunity Weekend – un târg de cursuri și voluntariat pentru liceeni din România;
10. Smiles For The Future – un proiect educațional prin care copiii instituţionalizați învață şi conştientizează de ce sunt importante sănătatea orală și tehnicile de prevenție a bolilor asociate igienei defectuoase;
11. Teen Tank – un proiect care dezvoltă competențe antreprenoriale tinerilor prin rezolvarea de briefuri primite de la companii;
12. Urban Farming – Farmbot – un proiect care încurajează practicarea agriculturii durabile, prin impulsionarea economiei locale.
13. Urban Gardener – o tehnologie ce face posibilă creșterea legumelor și a zarzavaturilor pe verticală.

Pentru mai multe detalii despre echipele finaliste, pewww.socialimpactaward.ro poti vizualiza scurte videoclipuri de prezentare.

Evenimentul va include și un panel de discuții concentrat pe impactul și rolul inovației sociale în România, conversație la care vor lua parte:
– Laura Catană, Co-Director Lansare Ashoka România
– Traian Brumă – Co-fondator al Universității Alternative

Laura Catana este o intraprenoare socială din Râmnicu Vâlcea unde a realizat diverse proiecte cu şi pentru tineri. Ea a studiat Sociologie în România şi în Suedia şi a terminat un master în Managementul Intreprinderilor Sociale la EURICSE, în Italia. Pasionată să contribuie la schimbări pozitive în societate, Laura s-a alăturat echipei Ashoka în 2014, pentru a coordona programul „This Works” menit să susţină redresarea economiei în Sudul Europei prin adaptarea unor inovaţii sociale de impact pentru combaterea şomajului. În 2015, ea a iniţiat programul de Fellowship pentru Ashoka Italia, iar din 2016 a început dezvoltarea de parteneriate şi iniţiative Ashoka şi în România.

Traian Brumă este un Learning Architect cu o misiune: vrea să construiască o altfel de universitate. În ultimii 12 ani, a construit la transformarea educației din România, prin implicarea în organizații studențești și, mai ales, prin co-fondarea Universității Alternative – o comunitate de învățare freedom-centered, condusă de proprii ei studenți. Acum doi ani, Traian a plecat într-o călătorie în jurul lumii. De atunci, a cunoscut zeci de inovatori sociali, comunități care se auto-guvernează, universități clasice sau programe educaționale alternative din toate colțurile lumii. Iar acum lucrează la a scrie o carte în care să cuprindă sutele de povești descoperite: Break Free From University.


Social Impact Award este o competitie de idei pentru tinerii care vor sa produca o schimbare in societate intr-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social in randul studentilor din Europa centrala si de est. Astazi proiectul este prezent in 18 tari.

In Romania proiectul se afla la cea de-a sasea editie si este organizat de catre Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions si Universitatea Alternativa.