1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Marea Finala Social Impact Award 2018!

Marea Finala Social Impact Award 2018!

Vino alături de noi pe 3 octombrie pentru a susține cele 10 echipe cu idei de afaceri sociale care au ajuns în marea finală a competiției Social Impact Award România! […]

Vino alături de noi pe 3 octombrie pentru a susține cele 10 echipe cu idei de afaceri sociale care au ajuns în marea finală a competiției Social Impact Award România!

În cadrul ceremoniei de anunțare a celor 3 câștigători SIA 2018, cele mai bune idei de afaceri sociale vor primi câte un premiu de 1500 de euro şi vor participa în noiembrie la Social Impact Award Summit, în Tbilisi, alături de câștigătorii din alte 22 de țări, iar una dintre echipe va merge ca invitat special la Academia Red Bull Amaphiko din Africa de Sud. Echipele finaliste au primit deja peste 2000 de voturi ale publicului, în baza cărora se va acorda Premiul Comunităţii.

Seara ne aduce şi doi invitaţi speciali, Vlad Voiculescu, co-fondator MagicampMagichome şi Mathias Haas, fondator SuperSocial şi câştigător Social Impact Award Austria. Vom discuta alături de ei cum porneşti de la o idee cu resurse puţine şi ajungi la o mişcare naţională, despre cum social media poate să unească sătenii din Austria cu refugiaţii la un meci de fotbal de duminică, dar şi cum foloseşti resursa asta să ajungi din om în om, de la o tabară pornită în casa părinţilor la 100.000 de români care donează prin sms. Discuţia va fi în limba engleză, pentru că Mathias ştie să ajute poveştile bune să fie văzute, dar nu ştie încă română.

Înscrierile se fac prin completarea acestui scurt formular: http://bit.ly/FinalaSIA2018 Echipele finaliste care vor susține prezentările pe parcursul zilei sunt:

1. B.You: Ateliere de dezvoltare personală pentru adolescenţi pentru ca ei să ajungă cu adevărat la adevăratul eu.
2. enJoy: Aduce bucuria învăţării în clasă prin poveşti şi provocări creative. enJoy este un kit educaţional creat pentru a hrăni curiozitatea şi a creşte intereseul elevilor pentru propria învăţare.
3. I’m fine: Aplicație mobilă ce are ca scopuri stabilizarea, înțelegerea, monitorizarea și îndreptarea către ajutor profesionist a oamenilor depresivi.
4. iReUse Studio: Un studio de upcycling care curăţă orașele și reduce risipa de plastic prin transformarea unui material obișnuit în obiecte valoroase pentru comunitate.
5. Open Doors for Arts and Therapy Constanţa: Scopul proiectului este să introducă terapia prin artă în comunitatea din Constanţa.
6. Play it Forward: Un centru de activităţi pentru copii care are la bază conceptul de pay it forward.
7. Prânz de la bunica: Dorinţa: prânz ca la bunica acasă. Conectează corporatişti înfometaţi cu bunici-bucătărese.
8. School of Motivation Vrancea: School of Motivation vine în sprijinul tinerilor care se luptă să își clarifice calea și să fie mai motivați în activitatea lor.
9. Special Youth Development Program Alba Iulia: SYDP este un proiect cu ateliere de dezvoltare personală destinat beneficiarilor și personalului din centre de plasament și case de tip familial.
10. Unique faces and Glamour: UF&G este un spectacol de modă pe scena căruia vor fi doar persoane cu dizabilități. Scopul principal este să schimbăm percepția societății neinformate asupra persoanelor cu dizabilități.

Pentru mai multe detalii despre echipele finaliste, pe www.socialimpactaward.ro poți vizualiza scurte videoclipuri de prezentare. Dar mai bine le vezi live, de la 14.00. Poţi veni şi în timpul prezentărilor, vor fi pauze între pitch-uri şi poţi intra la următorii.

Din agenda evenimentului:
14:00 – 18:30 Prezentările echipelor finaliste în fața juriului și a publicului
18:30 – 19:00 Coffee Break
19:00 – 20:00 Panel: Doing Good Better
20:00 – 20:30 Ceremonia de anunțare a câștigătorilor SIA 2018
20:30 – 21:30 Spatiu de networking

Vă aşteptăm cu mult drag la eveniment!

Despre Vlad Voiculescu:
Vlad a fost ministru al Sănătății în Guvernul condus de Dacian Cioloș, ocupând la începutul anului 2016 și funcția de director de cabinet al ministrului de Finanțe.
Înainte de a deveni ministru al Sănătăţii, Vlad a demarat ”Reţeaua citostaticelor”, una dintre numeroasele activităţi caritabile în domeniul sănătăţii în România. Reţeaua era alcătuită din voluntari care aduceau medicamente din Austria şi Germania pentru bolnavii de cancer, atunci când ele nu se găseau deloc în ţară. De curând Vlad a iniţiat campania MagicHOME, strângând fonduri pentru construcţia unui nou centru, care va oferi găzduire gratuită pentru copiii bolnavi de cancer şi părinţii acestora.
Ca profesie şi studii, Vlad are o experienţă de peste 10 ani în consultanţă financiară la Viena, unde a absolvit cursurile de licență și master ale Vienna University of Economics and Business Administration.

Despre Mathias Haas:
Mathias is Founder and CEO of SuperSocial a Seminar, Marketing and Impact Agency. As a social entrepreneur, he curates and moderates TEDx events and initiated the Charity Art and Journalism Project Findia & the Digital Participation Camp and Summit. For his projects, among them ZIAG Refugee platform, Facebook Application Intercultural, Findia, Mladiinfo, and the YA!Friends Platform, he has already won many international awards such as the European Youth Award, United Nations World Summit Youth Award and the Social Imoact Award. Mathias Haas lives for his passion: off-beaten-track travelling, youth work, social media and digital competence, technological innovations, learning about new cultures, and adventures. Personal motto: “If you want to change the world, start (up/by yourself/now)!


Social Impact Award este o competitie de idei pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Misiunea proiectului este promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor. Astăzi proiectul este prezent în peste 20 de ţări.

În România, Social Impact Award se află la cea de-a șaptea ediție și este organizat de către Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions și Universitatea Alternativă cu sprijinul partenerilor Enel România, BCR şi Red Bull Amaphiko.