Mărțișoare cu impact social
Pe cărări viscolite, mergând agale îşi face loc nimeni altul decat…Mărţişorul! V-am pregătit o listă cu mărţişoare cu impact social pentru că binele este şi frumos. Continuaţi lista prin comentarii […]
Pe cărări viscolite, mergând agale îşi face loc nimeni altul decat…Mărţişorul!
V-am pregătit o listă cu mărţişoare cu impact social pentru că binele este şi frumos. Continuaţi lista prin comentarii cu alte afaceri sociale care au mărţişoare frumoase.
Asociaţia Inima Copiilor – fiecare inimă cusută aduce un copil cu un pas mai aproape de a fi operat şi salvat: detalii aici.
Touched Romania – bijuterii swarowski făcute de femei supravieţuitoare ale violenţei domestice: detalii aici.
Concordia (care ne-a oferit unul dintre membrii juriului SIA 2018, pe Diana Certan) face mărţişoare dulci, susţinând familiile aflate în dificultate: detalii aici.
Consânzeana – promovează şi susţine cusăturile tradiţionale: detalii aici.
Asociaţia M.A.M.E – servicii de recuperare psiho-socio-medicală pentru copiii bolnavi: detalii aici.
ATCA – programe educaționale, faciltiarea accesului la diagnostic și evaluare timpurie a copiilor cu autism: detalii aici și aici.
Policy Center For Roma And Minorities: ne invită la un altfel de mărțisor. Fotbal. Fete. Flori. Tablete este un turneu de fotbal pentru fete și femei cu vârsta minimă de 14 ani care vor să se distreze jucând un meci de fotbal alături de prietenele lor. Este un mărțisor – experiență care își propune și un impact social. detalii aici.
Organizatia Suedeză pentru Ajutor Umanitar Individual: oferă servicii sociale copiilor și tinerilor cu dizabilități severe și asociate precum și vârstnicilor cu venituri reduse din Bucuresti, sector 2 și Voluntari, jud. Ilfov: detalii aici.
Asociația Sfânta Ana: își concentrează activitățile pentru copiii, adolescenții și tinerii cu dizabilități mintale medii/severe din București și localitățile limitrofe: detalii aici.
Fundația Inocenti – Romanian Childrențs Relief: previn abandonul copiilor și susțin familii și copii care au nevoie de ajutor: detalii aici.
Chance for Life: îşi propun dezvoltarea comunităţilor din România prin intermediul copiilor şi tinerilor: detalii aici.
CARUSEL: isi propun imbunatatirea calitatii vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, celor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala: detalii aici
Asociatia Părinte Înflorești: o comunitate de părinți din Florești care dezvoltă inițiative la nivel local: detalii aici
EDULIER: sprijină educația copiilor din medii defavorizate, prin activități educaționale non-formale, voluntariat, implicare comunitară. De asemenea, o parte importantă a programelor este destinată sprijinirii copiilor dislexici ( TSI) prin Centrul Edulier București: detalii aici.
Fundația Inimă de Copil: misiunea lor este aceea de a ajuta și a da speranță copiilor și tinerilor în dificultate, familiilor lor, prin creșterea calității vieții lor și susținând integrarea lor în societate: detalii aici. Ei dezvoltă și Ateliere cu Suflet.
(Sursa: https://inimicusute.ro/)
Listă realizată și pe baza recomandărilor făcute de Maria Duduman (DeBunavoie.ro), mentor Social Impact Award.