1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Parentool, Øko, Olarsons, CÂȘTIGĂTORII SOCIAL IMPACT AWARD ROMÂNIA 2019!

Parentool, Øko, Olarsons, CÂȘTIGĂTORII SOCIAL IMPACT AWARD ROMÂNIA 2019!

CÂȘTIGĂTORII SOCIAL IMPACT AWARD ROMÂNIA 2019! Joi, 3 octombrie 2019, a avut loc marea finală a Social Impact Award România, competiția care încurajează anual tinerii cu idei de afaceri sociale, […]

CÂȘTIGĂTORII SOCIAL IMPACT AWARD ROMÂNIA 2019!

Joi, 3 octombrie 2019, a avut loc marea finală a Social Impact Award România, competiția care încurajează anual tinerii cu idei de afaceri sociale, la nivel internațional. În urma pitch-urilor celor 12 echipe finaliste, juriul a selectat trei echipe care au câștigat premii în valoare de câte 1500 de euro și ocazia de a merge în Kiev în luna decembrie, pentru a cunoaște echipele câștigătoare din celelalte 16 țări SIA, în cadrul SIA International Summit.

Cele 3 echipe care au câștigat competiția Social Impact Award România 2019 

Parentool este o platformă online adresată părinților ce are drept scop schimbarea pattern-urilor comportamentale și oferă conținut personalizat și acces la o serie de specialiști pregătiți să răspundă întrebărilor și provocărilor părinților în educarea copiilor. A avea un copil este un rol care schimbă complet viața părinților, provocându-le perspectiva și viața în sine, experimentând constant anxietate, lipsuri de somn și incertitudine. Astfel, aplicatia Parentool sare în ajutor. 

 

 

Øko este un eco-streetwear brand ce produce tricouri din material upcycled și care are la bază sticle de plastic reciclat, cât și resturi de material textil. Design-urile imprimate pe tricouri sunt realizate de artiști locali, având direcții către streetwear și minimalism. Pentru a putea crea o experiență unică, vor folosi augmented reality ca să aducă design-urile la viață și să atragă atenția asupra unor probleme de interes social. De asemenea, vom avea parteneriate cu ONG-uri din domeniul colectării și reciclării plasticului pentru a asigura impactul dorit, cât și pentru a ne mobiliza și educa clienții.

 

 Olarsons este un spațiu de artă și muzeu al viitorului localizat în Suseni (Gyergyóújfalu),
Harghita. Acest spațiu operează laboratoare de arte, științe postumaniste, care (re)conectează și proiectează inovații, cercetări, spații, comunități și noi structuri sociale. Olarsons a fost inițiat de cei doi frați, Marius și Bogdan, care și-au unit forțele pentru a crea un mediu propice gândirii transdiciplinare. Platforma lor susține în primul rând procesele colaborative între artiști, filozofi, scriitori, profesori, studenți, copii, cât și cercetători din diferite discipline.

 

Juriul Social Impact Award 2019

Juriul SIA 2019 a fost format din: Irina Anghel Enescu (Managing Director, South Eastern European Private Equity and VC Association), Nicoleta Deliu (Head of Corporate Communication and Community Affairs Development, BCR), Raluca Cocuz (Sustainability Specialist,  Enel), Diana Certan (Concordia România), Alexandru Ghiță (Președinte Fondator, Educativa Group), Laura Leonte (Founder Cosânzeana) și Ciprian Stănescu (Co-fondator, Social Innovation Solutions).

Pe lângă cele 3 premii în valoare de 1500 de euro, finaliștii au avut ocazia să câștige 500 de euro, premiu venit în baza Voturilor Comunității. Această etapă a adunat 4476 de voturi, iar echipa care a obținut cel mai mare număr de voturi a fost Mentee. Echipa creează o platformă unde procesul de dezvoltare să fie realizat sub îndrumarea și colaborarea unui mentor. Acesta este asignat cu scopul de a îndruma în carieră pe baza unui algoritm, fiind folosite și metode de evaluare a profilelor pentru potrivirea cât mai exactă, atât din punct de vedere al caracterului cât și al relevanței profesionale. 

Echipa Social Impact Award este recunoscătoare pentru tot sprijinul primit de la partenerii programului în România (Enel, BCR, Red Bull Amaphiko), juriu, mentori și traineri. Împreună au reușit să construiască un punct de start pentru tinerii cu idei de bine, determinați să aducă proiecte concrete în comunități. 

Social Impact Award România în 2019 a fost organizat de Social Innovation SolutionsGlobal Shapers Bucharest Hub și Universitatea Alternativă.