Social Impact Award și-a anunțat finaliștii și demarează programul de Incubare a ideilor!
10 echipe cu idei de afaceri sociale au fost selectate de juriul SIA România 2022 pentru a intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii. În […]
10 echipe cu idei de afaceri sociale au fost selectate de juriul SIA România 2022 pentru a intra într-o etapă de dezvoltare și incubare a ideilor pe parcursul verii.
În tot acest timp tinerii vor avea parte de mentorat unu la unu cu Andreea Iager-Tako (Fondatoare, Centrul Cultural PLAI), Andrei Georgescu (enterprise development, co/rizom), Ciprian Stănescu (president & CEO @ Social Innovation Solutions), Traian Ionescu (Business Unit Manager, SAP România), Sandra Jitianu (Performance Coach, Partner Atnnovate), Monica Aliman (Co-fondatoare, Pain Plaisir), Paul Nechita (Fondator, Øko), Alina Donici (Fondatoare, Artesana), Elena Marineci (Trainer & coach, Human Invest). Echipa SIA pregătește de asemenea workshop-uri și webinarii cu experți precum Ovidiu Condurache (Ashoka), Florin Ghindă (RomnâniaPozitivă.ro), Dragoș Gavrilescu (Design Thinking Society), Peter Barta ( DeGeThal Labs) , Andrei Petre (avocat), sau Raluca Steblea ( The Entrepreneurship Academy).
Echipele finaliste și ideile lor de afaceri sunt:
-
decopertat – o comunitate artistică inovativă ce există din nevoia de a elimina descurajarea sistemică a artiștilor mici, propunându-și să schimbe astfel contextul actual al artei din România.
-
Elide – Știai că lumea se împarte în oameni neurotipici și neurodivergent? Elide își propune să creeze un mediu confortabil pentru toți și să crească nivelul de conștientizare a diferitelor moduri în care funcționează creierele noastre.
-
Hipster cel voinic și artele de aur – inițiativă pentru asigurarea unei educații digitale în zona rurală din sud estul și nordul României prin realizarea unor cursuri de artă digitală, teatrală, muzicală și cinematografică. La final, creațiile vor fi folosite de către companii în strategia de comunicare.
-
Ora de aur – reprezintă o serie de activități sportive și de antrenament al minții, pentru persoanele înaintate în vârstă, cu scopul de a le îmbunătăți starea de bine, a le reduce stările de anxietate.
-
RReports – este o aplicație mobilă menită să faciliteze comunicarea dintre cetățeni și primării, astfel aceștia pot să trimită sesizări către administrațiile locale într-un mod simplu și rapid direct de pe telefonul mobil.
-
Academia de Sănătate – Scopul proiectului este îmbunătățirea condiției de viață a persoanelor dependente, imobilizate la pat și/sau la domiciliu, care nu își pot satisface nevoile de bază și necesită îngrijire medicală la domiciliu.
-
She is mom – o soluție digitală care ajută femeile să se descopere, să evolueze și să se reintegreze în piața muncii.
-
Skinbot – o aplicație ce folosește inteligența artificială pentru a facilita accesul oamenilor din zone și medii defavorizate la sfaturi de skincare și îngrijire personalizată cu produse pliate pe nevoile și bugetul lor.
-
S.O.S. Animal Helper – o platforma ce vine în ajutorul iubitorilor de animale, atât de partea celor ce le oferă ajutor și le salvează (asociații/ONG-uri/companii), cât și de partea celor ce își doresc să le adopte, să doneze/ajute.
-
Woodn Studio – este un brand ce dorește să unească sub aceeași umbrelă cât mai multe ateliere de tâmplărie din România și să le ofere acces la piața de desfacere europeană.
După 3 luni de incubare a afacerilor, 3 echipe câștigătoare vor avea ocazia să câștige câte un premiu de 3000 de euro, o echipă are șansa să câștige 1000 de euro prin votul comunității, iar aceștia vor putea la Social Impact Award Europe Summit, în Viena, alături de câștigătorii SIA din celelalte 17 țări în care este prezent programul educațional și competiția.
Juriul este format din Diana Certan, Director, Organizația Umanitară Concordia, Anca Luca, Senior Brand Manager, BCR, Alina Kasprovschi, Director Executiv, Fundația Comunitară București, Angela Achiței, Președinte ADV România, Andrei Coșuleanu, Fondator, Act for Tomorrow, Zoltan Bereczki, Președinte, Synergy Venture Catalizer, Raluca Jianu, Head of Strategy, Narada și Diana David, Managing Director SAP România.
Anul acesta, competiția desfășurată în România a atras în cadrul evenimentelor peste 230 de tineri dornici să contribuie și să aducă un impact social în jurul lor. Echipa SIA a oferit 8 workshop-uri și webinarii de antreprenoriat social în perioada martie-mai, în orașe precum București, Timișoara, Râmnicu Vâlcea sau Făgăraș dintre care 2 într-o comunitate de tineri vulnerabili din medii instituționalizate.
Ce este Social Impact Award?
Social Impact Award este o competiție de idei și un program educațional pentru tinerii care vor să producă o schimbare în societate într-un mod constructiv. Scopul principal al programului este de a dezvolta tineri antreprenori și de a pune antreprenoriatul social pe harta oportunităților de carieră. Tinerii antreprenori, studenții și liceenii care își doresc să aducă soluții la probleme sociale curente într-un mod inovator pot primi contextul și resursele necesare pentru a crește de la idee la o afacere socială. Astăzi, proiectul este prezent în 18 țări: Kazakhstan, Georgia, Ucraina, Austria, Muntenegru, Germania Republica Cehă, Bosnia și Herțegovina, Slovenia, Ungaria, Slovacia, Serbia, România. Croația, Turcia, Republica Congo, Uganda, Armenia.
Mai multe detalii găsiți pe site-ul nostru www.romania.socialimpactaward.net sau pe pagina noastră de Instagram @sia_romania.
Organizatori și parteneri
În România proiectul a ajuns la ediția cu numărul 11 și este organizat de echipa Social Innovation Solutions, cu sprijinul BCR România și SAP și alături de partenerii internaționali Erste Foundation și Vienna University.
Misiunea Social Innovation Solutions este să susțină indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. SIS dezvolră incubatoare și acceleratoarele în CEE cum ar fi: Future Makers, Social Impact Award, Transformator & Switch; conversațiile globale & platforme educaționale: Future Summit, Future Talks & Sustainable Futures și cursuri de foresight & sustenabilitate.