1. Acasă
  2. Povești de succes
  3. Ce fac câștigătorii SIA 2018, la jumătate de an după competiție

Ce fac câștigătorii SIA 2018, la jumătate de an după competiție

De 7 ani, Social Impact Award România premiază cele mai promițătoare echipe de tineri antreprenori care își doresc să dezvolte afaceri cu impact social. Pe lângă mentoratul, educarea și sprijinul […]

De 7 ani, Social Impact Award România premiază cele mai promițătoare echipe de tineri antreprenori care își doresc să dezvolte afaceri cu impact social. Pe lângă mentoratul, educarea și sprijinul oferit pe parcursul a 3 luni de incubare, echipelor câștigătoare le este acordat câte un premiu de 1500 de euro, bani cu care să facă primii pași în implementarea ideii.

Așa au făcut și cele trei proiecte câștigătoare din anul 2018. I’m fine, enJOY și Ireuse Studio au continuat să își împlinească visul de a construi o afacere cu impact social și sustenabil, cu care să inspire și viitoarele generații de tineri, ca SIA Alumni.

SIA 2018 finalists

I’m fine, gata de lansare în octombrie 2019!

I’m fine constă într-o aplicație mobilă pentru cei care suferă de anxietate sau depresie. Folosindu-se de un chatbot, Big Data și AI, ajută utilizatorii să înțeleagă mai multe despre condiția lor, oferind soluții personalizate pentru problemele lor și conectându-i cu un terapeut potrivit pentru ei.

Ca progres după finalizarea competiției Social Impact Award, Daniel Barbu și echipa sa au realizat interviuri și întâlniri cu utilizatori și terapeuți pentru a verifica comportamentul potențialilor utilizatori. Au simțit să adauge funcționalități în aplicație și au finalizat din cele existențe Iar în prezent sunt în  stadiul în care pregătesc un studiu pentru faza de BETA a aplicației mobile, lansarea oficială fiind pe data de 21 octombrie 2019.

Ca putere de implementare, Daniel a fost mereu sigur pe el și a creat o echipă desăvârșită din timpul incubatorului SIA. Între timp, de la 2 dezvoltatori software și 2 psihiatri au mai adăugat un psiholog și 3 dezvoltatori.

I'm fine

Între timp au câștigat și incubatorul de inovație Future Makers,au fost finaliști la Changeneers, iar acum fac parte din programul Health Venture Labs, organizat de GE Healthcare în Budapesta.

enJOY, kitul educațional care vrea să schimbe dinamica dintre profesori și elevi

enJOY aduce bucuria învățării în clasă prin povești și provocări creative. Este un kit educațional creat pentru a hrăni curiozitatea și a crește interesul elevilor pentru propria învățare.

După câștigarea competiției SIA 2018, Carmen, Silvia și Cristina au luat legătura cu alți antreprenori în educație, au avut întâlniri de mentorat și au învățat de la ei.

Pană acum, au testat ideea prin participarea la evenimente despre situația actuală a educației din România și la evenimente menite să ajute startup-urile la început de drum. Au păstrat esența ideii cu care au câștigat competiția-aceea de a aduce bucuria în procesul învățării pentru profesori și mai ales pentru copii, însă formă prin care vor aduce viziunea lor în lume este în progres continuu.

 enJoy

Încă din incubare, fetele de la enJOY au avut o conexiune puternică legată de principii și viziune asupra schimbării în educație. În prezent, Carmen învață despre ceea ce înseamnă educație, școlarizare și cum se împletesc ele în România în diverse medii sociale, dar și în sistemele educaționale din alte țări. Silvia susține ateliere de robotică la PlaYouth pentru copii între 5 și 12 ani, unde îi încurajează pe cei mici să cunoască tehnologia, experimentând prin joacă și creație. Iar Cristina lucrează cu copii de școală primară într-un program after-school, unde are oportunitatea de a cerceta și testa metode prin care aduce bucuria în procesul de învățare, urmând în același timp obiectivele de dezvoltare pentru fiecare copil.

Chiar dacă în acest moment sunt într-o etapă în care își dezvoltă expertiza pe plan individual, experiența Social Impact Award le-a ajutat să își descopere pasiunea comună și le-a determinat să construiască împreună.

Ireuse lansează Reglass, prima pereche de ochelari din plastic reciclat din România!

Ireuse este un atelier care dă un nou scop plasticului de unică folosință, prin crearea unor obiecte upcycled cool și folositoare. Scopul lor este sa devină o unealtă educațională pentru comunitățile din România și să ridice gradul de conștientizare asupra risipei de plastic.

După câștigarea SIA România, echipa Ireuse, a decis că mai are de lucru la testarea pieței și identificarea unui grup țintă. Astfel, au aplicat la un al doilea incubator, Creative Business Studio din București, la finalul căruia au lansat o campanie de crowdfunding. Primul produs lansat sunt ochelarii de soare Reglass, manufacturați 100% din plastic reciclat, cu lentile achiziționate de la un producător român, asamblate manual în atelierul lor.

Campania poate fi găsită pe platforma Startarium pană pe 13 mai. Ca toate acestea să fie posibile, s-au folosit de premiul în bani câștigat în cadrul SIA pentru crearea prototipului, iar comunitatea de mentori și contacte SIA au ajutat la o mai bună vizibilitate a campaniei.

Andreea și Gabi vor pleca în luna iunie într-un bootcamp pentru afaceri sociale în Africa de Sud, ca parte din premiul SIA susținut de sponsorul RedBull Amaphiko. Suntem nerăbdători ca și ei să ne povestească mai multe lunile următoare, despre evoluția campaniei, primele perechi de ochelari și lucrurile învățate de la antreprenorii sociali din Africa de Sud. 

Ireuse

Social Impact Award a avut și are un impact pozitiv asupra tinerilor schimbă-lume de-a lungul celor 7 ediții. Anul acesta, în cea de-a 8 a suntem entuziasmați să creăm contacte noi, noi workshop-uri  multe alte surprize. Citește multe aici

Aplică cu ideea ta și fii unul dintre câștigătorii Social Impact Award!